Florin Citu: Voi mai veni cu informatii despre masurile de austeritate pregatite de Guvern

Autor: Gabriel Kolbay

Sambata, 20 Octombrie 2018, ora 15:04

4258 citiri

Foto: Arhiva Hepta.ro

Dupa ce a facut public un document care arata ca Guvernul ia in calcul plafonarea salariilor bugetarilor, in 2019, senatorul Florin Citu (PNL) a declarat ca nu e interesat sa polemizeze pe aceasta tema cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Inca de la primele ore ale diminetii de 20 octombrie, Florin Citu a postat pe o retea de socializare un document trimis de Guvern Comisiei Europene. In textul acestuia se arata ca, pentru 2019, Cabinetul Dancila e pregatit sa ia masuri de austeritate, printre care inghetarea salariilor bugetarilor.

Ministrul Teodorovici n-a negat - asa cum Ziare.com v-a informat deja - dar a spus ca aceasta este doar o varianta de lucru.

Intrebat de o jurnalista la Realitatea TV ce-i raspunde lui Teodorovici, Florin Citu a refuzat sa intre in polemici, pe aceasta tema:

"Ce i-as putea raspunde ministrului de Finante? Eu nu-i raspund ministrului, ca nu e treaba mea. Eu le raspund romanilor pe care PSD i-a mintit.

E evident, din acest document, ca ne aflam in proces de deviere de la tinta de deficit. Iar masurile prezentate acum (printre care si inghetarea salariilor in sectorul bugetar - n.red.) sunt primele pe care Guvernul le ia pentru a incerca sa mai salveze situatia. Asta, in ciuda tuturor avertismentelor primite pana acum.

Nu-i raspund nimic ministrului, dar voi mai oferi informatii privind aceste masuri de austeritate, pentru a-i tine la curent pe romani", a conchis Florin Citu.

Intr-o evolutie paralela, ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a anuntat ca Guvernul are de gand sa majoreze salariul minim brut pe economie la 2.080 de lei de la 1 noiembrie 2018, nu de la 1 ianuarie, cum era initial promis de PSD.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu