Fostul ministru al Sanatatii, Victor Costache, a fost numit consilier al premierului Florin Citu. Medicul demisionase din guvern in plina pandemie

Autor: Alina Toma

Luni, 01 Februarie 2021, ora 21:48

3676 citiri

Victor Costache este medic chirurg FOTO Facebook Victor Costache

Fostul ministru al Sanatatii, Victor Costache, cel care a demisionat in martie 2020, in plina pandemie de coronavirus, a fost numit consilier al premierului Florin Citu.

Functia este una onorifica, nefiind remunerata.

Decizia a fost semnata luni, 1 februarie, conform Hotnews.ro.

De asemenea, premierul a decis ca Victor Florin Dumitru si Paul Marian Stefanescu sa fie consilieri de stat in cadrul Cancelariei premierului.

Ioana Mihaila a fost numita secretar de stat la Ministerul Sanatatii, fiind eliberat din functie Ciprian Bogdan, Mihaela Catalina Badoiu a fost numita secretar de stat la Ministerul Proiectelor Europene, iar Thomas Sindilariu si Christiane Gertrude Cosmatu au devenit subsecretari de stat la Departamentul pentru Relatii Interetnice.

Streinu-Cercel da detalii despre cum se va face testarea in Bucuresti: Italia nu a actionat cum vrem noi sa actionam

Victor Costache a demisionat din functia de ministru al Sanatatii in 26 martie 2020, dupa ce au existat critici privind lipsa de materiale de protectie din spitale si testarea redusa pentru Covid-19.

Costache a dat-o afara pe sefa DSP Gorj pentru ca a transmis raportari false

Inainte de a-si da demisia, Victor Costache declarase ca toti bucurestenii vor fi testati pentru coronavirus. Anuntul intempestiv al ministrului l-a deranjat pe premierul Orban si s-a soldat in final cu demisia sefului de la Sanatate.

Cine este Victor Costache

In varsta de 45 de ani, Victor Costache s-a nascut la Iasi, unde a si absolvit Facultatea de Medicina in 1999. A facut un an de rezidentiat in tara, dupa care a plecat in Franta, unde s-a specializat in chirurgie cardio-vasculara si toracica, fiind in prezent membru in Colegiul Francez de Chirurgie cardio-vasculara.

A mai lucrat in spitale din Marea Britanie, Danemarca, Germania, Canada si Statele Unite.

Mai puteti citi:

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (4)