Controverse in apropierea Pastelui

Colaborator: Dumitru Constantinescu

Sambata, 23 Aprilie 2011, ora 16:38

1415 citiri

Foto: ABC News

Nu toti sarbatoresc Pastele si nu folosesc ceea ce a devenit un simbol al acestei mari sarbatori a crestinatatii. Unii incearca sa le redefineasca sau sa aduca noi abordari ale religiei.

Intr-o scoala din Seattle, SUA, ouale colorate de Paste au fost redenumite "sferele primaverii", intr-un efort de a le transforma intr-un simbol nereligios, scrie ABC News.

Un film realizat de Nanni Moretti, denumit "Habemus Papam", provoaca multe controverse. In aceasta productie, Papa isi angajeaza un psihiatru pentru a-l ajuta sa treaca peste problemele pe care le are. Criticii o numesc pe doamna Moretti "unealta Diavolului" si considera filmul ca profund ofensator, acum, in apropierea Pastelui.

Lady Gaga provoaca si ea noi discutii in contradictoriu cu single-ul denumit "Judas" ("Iuda"). Desi cantareata a spus ca melodia se refera la gresala de a te indragosti mereu de acelasi om, unele grupuri crestine nu privesc cu ochi buni versurile in care se vorbeste despre Iuda.

O carte semnata de A.C. Grayling ("The Good Book") este un bestseller pe site-ul Amazon. Grayling este un autor ateu si a spus despre cartea sa ca ar contine "o rafinare a intelepciunii si a experintei omenirii". In cartea sa este tratata etica fara nicio referire la divinitate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)