Cardul de sanatate functioneaza din nou

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 21:14

2332 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Casa Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) anunta, miercuri seara ca sistemul cardului national de sanatate a fost repus in functiune insa situatia este in continuare monitorizata si se fac lucrari pentru consolidarea sistemului. Anuntul vine dupa ce sistemul nu a functionat incepand de marti dimineata.

"Sistemul informatic al cardului national de asigurari de sanatate este in stare de functionare, incepand cu data de 2 noiembrie 2016, orele 19:00, iar in continuare se efectueaza operatiuni tehnice de monitorizare si consolidare a acestuia", anunta CNAS.

In perioada in care sistemul a fost nefunctional, serviciile medicale si farmaceutice au functionat in regim off-line.

"Dupa avaria de 72 de ore, in intervalul 10-13 octombrie, mare parte din probleme au fost rezolvate, dar mai sunt anumite probleme care apar. De aceea, pana la termenul de raportare a activitatii lunare pentru perioada in care au fost constatate intreruperi in functionarea PIAS (Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate - n.r.), voi emite un ordin, care va recunoaste serviciile efectuate in acest interval", a declarat Radu Tibichi, presedintele CNAS.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (1)