Bucurestiul urca in topul oraselor preferate de straini

Marti, 04 Martie 2008, ora 09:33

2230 citiri

Rezidentii straini au observat ca Bucurestiul a progresat in anul 2007 in ceea ce priveste securitatea, locuintele si sistemul sanitar iar gradul lor de satisfactie a propulsat capitala Romaniei pe locul 14 in topul oraselor preferate de expatii europeni, clasament realizat de agentia de consultanta pentru companii multinationale ECA International.

Pe primele pozitii ale clasamentului se situeaza in ordine Copenhaga, urmata de orasele elvetiene Geneva, Basel si Berna si cele germane Dusseldorf, Bonn si Munchen. O alta capitala est-europeana care a inregistrat progrese este Bratislava, capitala Slovaciei, care se situeaza pe pozitia a 20-a.

In ultimii sase ani, Bucurestiul a inregistrat una dintre cele mai rapide evolutii in privinta calitatii vietii, pana anul trecut urcand 38 de pozitii, pana pe locul 95 la nivel mondial.

Clasamentul analizeaza, in functie de aprecierile rezidentilor straini, conditiile de viata din 254 de orase din lume.

Evaluarea oraselor este realizata pe baza unor criterii privind conditiile de clima, riscul de producere a catastrofelor naturale, accesul la ingrijire medicala, riscul de imbolnavire, transporturile, calitatea si disponibilitatea bunurilor si serviciilor, locuintele, educatia, infractionalitatea, climatul socio-politic, dimensiunea comunitatii de rezidenti straini.

Rezultatele sunt folosite de companiile membre ECA International pentru a calcula nivelul indemnizatiilor acordate angajatilor expati si familiilor acestora, pentru a compensa dificultatile de adaptare la noul oras de resedinta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)