Arhiepiscopia Romano-Catolica solicita dezasamblarea imobilului "Cathedral Plaza"

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 19:26

1097 citiri

Foto: Arhiva

Arhiepiscopia Romano-Catolica asteapta actiuni concrete ale municipalitatii pentru dezasamblarea imobilului "Cathedral Plaza", dupa ce si Curtea de Apel Alba Iulia a confirmat anularea irevocabila a autorizatiei care a permis construirea cladirii.

Potrivit unui comunicat remis, luni, Curtea de Apel Alba Iulia a constatat si confirmat, printr-o hotarare pronuntata pe 19 ianuarie, ca decizia nr. 1025/2009 a Curtii de Apel Ploiesti, prin care fusesera admise recursurile Primarului sectorului 1 al Municipiului Bucuresti si ale beneficiarului autorizatiei de constructie a autointitulatei "Cathedral Plaza", este desfiintata irevocabil.

"Curtea de Apel Alba Iulia a considerat ca hotararea Curtii de Apel Suceava reprezinta dovada necesara si suficienta privind anularea irevocabila a autorizatiei de construire.

Societatea Millennium Building Development este beneficiara unei autorizatii nelegale, adica nule, iar constructia edificata ilegal afecteaza protectia Catedralei Sf. Iosif si a Palatului Mitropolitan, valori de cultura, arta si istorie nationala si universala, parte a patrimoniului european. Trebuie ca aceasta ingerinta brutala in peisajul construit al centrului istoric al Capitalei sa dispara", a declarat secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, pr. Gabriel Popa.

Potrivit sursei citate, prin decizia nr. 1989/2010, Curtea de Apel Suceava a admis cererea de revizuire a Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti, a desfiintat decizia anterioara a Curtii de Apel Ploiesti si, in rejudecare, a respins cele doua recursuri, formulate de Primarul sectorului 1 si beneficiarul autorizatiei constructiei autointitulate "Cathedral Plaza", cu consecinta mentinerii sentintei civile nr. 122/2009 a Tribunalului Dambovita, prin care era anulata autorizatia de constructie.

"Contrar afirmatiilor beneficiarului si unor informatii aparute in mass media, solutia Curtii de Apel Alba Iulia, prin care s-a constatat ca cererea de revizuire a deciziei de la Ploiesti a ramas fara obiect, nu confirma sub nicio forma valabilitatea autorizatiei, ci, dimpotriva, intareste solutia pronuntata de Curtea de Apel Suceava, si anume anularea irevocabila a autorizatiei de construire a 'Cathedral Plaza'", se mai arata in comunicat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Adauga comentariu