Simona Halep pierde finala de la Australian Open dupa o partida halucinanta

Autor: Ionut Gaman

Sambata, 27 Ianuarie 2018, ora 13:25

135639 citiri

Foto: Twitter/AusOpen

Simona Halep a pierdut sambata finala de la Australian Open.

Tenismena romana a fost invinsa in ultimul act al turneului de Grand Slam de la Melbourne de Caroline Wozniacki, dupa un joc incredibil, care a durat aproape trei ore.

Sportiva daneza s-a impus in trei seturi, cu 7-6, 3-6, 6-4.

E cea de-a treia finala de Grand Slam pierduta de Simona, care, incepand de luni, va fi detronata din pozitia de lider WTA chiar de Caroline Wozniacki.

Ce finala am avut pe Arena Rod Laver de la Melbourne! Simona si Caroline au declarat, in ziua precedenta, ca isi vor da viata pe teren. Si n-au fost departe de asta!

Nordica a inceput mai bine partida si s-a distantat aproape imediat la 5-2, insa Simona, asa cum ne-a obisnuit la turneul de la Antipozi, a revenit fantastic si a impins setul in tie-break. Acolo insa Wozniacki a fost superioara si s-a impus cu 7-2.

A urmat setul doi, in care reprezentanta noastra a jucat eroic! Desi a acuzat o stare de ameteala si a avut probleme la glezna piciorului stang, Simona a reusit sa fie agresiva si a surclasat-o pe adversara sa cu un nesperat 6-3.

Epuizate din cauza caldurii excesive, cele doua au continuat insa sa faca spectacol si sa ofere o noua partida memorabila. Jocul Simonei a parut mai solid, insa Caroline Wozniacki a ramas pe linia de fund si a scos tot. La 4-3, jucatoarea noastra a parut ca are meciul in mana, mai ales ca Wozniacki acuza si ea probleme medicale. N-a fost insa asa... Daneza a revenit mai puternica si a castigat trei game-uri la rand.

"Caroline, te felicit, ai fost mai buna. Voi continua sa lupt si poate a 4-a oara voi fi mai norocoasa", a declarat Simona, dupa terminarea intalnirii.

E primul Grand Slam castigat de Caroline Wozniacki, dupa doua finale pierdute in trecut la US Open.

Scorul intalnirilor directe a devenit acum 5-2 in favoarea tenismenei din Danemarca.

1,3 milioane de euro e premiul cu care va fi recompensata Simona, pe cand cecul pentru castigatoare va fi de 2,6 milioane de euro.

Vezi si:

Ati putut urmari, in direct pe site-ul Ziare.com, finala feminina a primului turneu de Grand Slam al anului - Australian Open, dintre reprezentanta noastra Simona Halep (locul 1 WTA) si tenismena daneza Caroline Wozniacki (locul 2 WTA).

Simona Halep - Caroline Wozniacki 6-7 (2), 6-3, 4-6

Setul III

13:25 - Daneza scoate absolut tot si reuseste breakul. Din pacate, Simona Halep pierde si cea de-a treia finala de Grand Slam din cariera.

  • 2012, Dubai (optimi): 6-2, 6-3 pentru Wozniacki;
  • 2013, New Haven (semifinale): 6-2, 7-5 pentru Halep;
  • 2015, Dubai (semifinale): 2-6, 6-1, 6-1 pentru Halep;
  • 2015, Stuttgart (semifinale): 7-5, 5-7, 6-2 pentru Wozniacki;
  • 2017, Eastbourne (sferturi): 5-7, 6-4, 6-1 pentru Wozniacki;
  • 2017, Turneul Campioanelor (grupe): 6-0, 6-2 pentru Wozniacki.

INFO: E pentru prima oara cand Simona Halep si Caroline Wozniacki ajung in finala la Australian Open. Cele doua au mai fost de cate doua ori in finale de Grand Slam, insa au pierdut. Simona, la Roland Garros (cu Maria Sharapova in 2014, respectiv Jelena Ostapenko in 2017); Caroline, la US Open (cu Kim Clijsters in 2009, respectiv cu Serena Williams in 2014).

INFO: Pe langa trofeu si premiu, in joc e pus si locul 1 WTA, castigatoarea urmand fie sa ramana, daca va fi Simona Halep, fie sa urce pe prima pozitie, daca Wozniacki va fi cea care se va impune.

INFO: 2,6 milioane de euro e premiul pentru castigatoare, in timp ce finalista e recompensata cu 1,3 milioane de euro.

INFO: Parcursul pana in finala al celor doua finaliste:

Simona Halep

Caroline Wozniacki

Din sferturi...

Alte informatii:

Anul trecut, competitia feminina de la Australian Open a fost castigata de Serena Williams, dupa ce s-a impus in finala disputata cu sora ei, Venus, scor 6-4, 6-4.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (104)