Simona Halep, la fel ca Serena Williams - performanta superba reusita de sportiva noastra

Autor: Cristian Soitu

Duminica, 28 Februarie 2016, ora 13:02

21989 citiri

Foto: fedcup.com

Inconstanta din ultima perioada aratata de Simona Halep a reprezentat un subiect intens de discutii, insa chiar si asa sportiva noastra reuseste performante superbe care-i confirma valoarea.

Constanta la un nivel inalt este probabil lucrul cel mai dificil de obtinut in tenis, drept dovada stand o statistica ce arata ca Simona Halep si Serena Williams sunt singurele jucatoare ce au reusit sa se mentina in top 5 mondial in ultimii doi ani.

In martie 2014, Simona Halep devenea romanca ce obtinea cea mai buna clasare din istoria tarii noastre - locul 5 - iar de atunci sportiva noastra s-a aflat intr-o ascensiune continua.

Simona se afla acum intr-un moment dificil, insa caderea ei nu este la fel de abrupta precum cea resimtita de rivalele sale in acest interval.

Spre exemplu, Aga Radwanska, jucatoarea care ocupa locul 3 WTA in urma cu doi ani, a avut momente in care s-a aflat chiar si pe pozitia a 15-a in clasamentul WTA. Acum a revenit pe locul 3, insa este in continuare caracterizata de o inconstanta.

De asemenea, Vica Azarenka, aflata pe locul 4 WTA in urma cu doi ani, a iesit la un moment dat si din top 50 mondial. Acum se afla abia pe locul 14 WTA.

Simona va cobori incepand de luni pe locul 5 in clasamentul mondial, aceasta fiind cea mai slaba clasare pentru sportiva noastra in ultimii doi ani.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)