Simona Halep se califica in optimi la Wimbledon in stil de mare campioana

Autor: Florin Necula

Sambata, 02 Iulie 2016, ora 16:32

38451 citiri

Foto: Hepta.ro

Simona Halep s-a calificat in optimile turneului de Grand Slam de la Wimbledon, dupa ce a invins-o in turul al treilea pe olandeza Kiki Bertens, in doua seturi, scor 6-4, 6-3.

Inceputul de partida a fost unul ezitant pentru Simona, care si-a pierdut serviciul, insa a revenit si a condus cu 2-1, apoi cu 4-2. A fost egalata la 4, insa olandeza de pe locul 28 WTA nu a avut puterea sa forteze castigarea primului set.

Setul al doilea a inceput fulminant pentru romanca, aceasta conducand dupa doar 7 minute cu 3-0. Bertens a incercat sa revina in joc si s-a apropiat la 2-4 si apoi la 3-5, insa Simona a fost intr-o zi mare, avand lovituri puternice, bine plasate, alergand foarte mult si facand spectacol, asa incat si-a adjudecat fara probleme si setul al doilea, scor 6-3, dupa doar o ora si 9 minute de joc.

Aceasta a fost a doua calificare in optimile de la Wimbledon in cariera jucatoarei din Constanta, care a ajuns in semifinale in urma cu doi ani.

Simona Halep nu a pierdut niciun set in cele trei partide de pana acum de la Wimbledon, iar adversarele sale au reusit sa castige un total de 14 game-uri impotriva sa.

In optimi, Halep ar putea da peste locul 9 mondial, Madison Keys, care are insa de trecut de Alize Cornet, frantuzoaica de pe locul 61 WTA.

HALEP - BERTENS 6-4, 6-3

16:32 - Game, set si meci pentru Simona! Calificare in optimi pentru romanca!

14:56 - Meciurile sunt in continuare intrerupte din cauza ploii. Va vom tine la curent cu momentul in care acestea vor fi reluate.

14:27 - Se pare ca ploaia a revenit la Wimbledon, astfel ca toate partidele disputate la aceasta ora au fost intrerupte.

INFO 13:42 - Simona Halep a ramas singura reprezentanta a Romaniei la Wimbledon, dupa ce Monica Niculescu a fost invinsa in turul al doilea de elvetianca Timea Bacsinszky, scor 6-4, 2-6, 1-6.

Citeste avancronica partidei si cum s-au descurcat cele doua tenismene in primele tururi.

INFO: Partida ar trebui sa inceapa dupa ora 15:00, daca vremea rea nu va impiedica acest lucru, asa cum s-a intamplat cu numeroase partide in ultimele zile.

Iata care este prognoza meteo pentru astazi, la Wimbledon

INFO: Simona Halep se afla pe locul 5 WTA. Bertens, de cealalta parte, este a 28-a jucatoare a lumii.

INFO: Cu Simona Halep, Bertens s-a intalnit de doua ori, iar scorul este egal, 1-1. Ultimul meci dateaza insa din 2012.

Citeste mai multe despre adversara de 24 de ani a Simonei Halep

INFO: Castigatoarea o va intalni in turul trei pe invingatoarea dintre Alize Cornet si Madison Keys, numarul 9 WTA.

INFO: Partida e televizata de Digi Sport 2.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (7)