Simona Halep are un nou antrenor: Detaliile oficiale oferite de WTA

Marti, 05 Februarie 2019, ora 07:03

11157 citiri

Foto: Instagram/Simona Halep

Simona Halep a gasit un inlocuitor pentru Darren Cahill. Fostul numar 1 WTA a hotarat sa-l angajeze pe Thierry Van Cleemput ca noul ei antrenor, anunta WTA.

"Informatia ne-a fost confirmata de managerul de PR al Simonei", se arata pe site-ul oficial al Asociatiei Feminine de Tenis.

Simona Halep si Thierry Van Cleemput au fost vazuti pentru prima oara impreuna la Australian Open, iar zilele trecute belgianul a fost la Bucuresti pentru negocieri si a efectua primele antrenamente.

Potrivit WTA, colaborarea dintre cei doi va incepe oficial odata cu turneul de la Doha, programat in perioada 11-16 februarie.

17.000 de euro pe luna ar fi salariul pe care Thierry Van Cleemput il va primi, conform unor zvonuri.

Antrenor din 1993, belgianul nascut la Binche l-a pregatit in ultimii cinci ani David Goffin, colaborare incheiata dupa eliminarea tenismenului in varsta de 28 de ani de la Australian Open 2019.

Sub bagheta sa, tenismenul belgian a castigat 4 turnee si a ajuns pana pe locul 7 in clasamentul ATP. De asemenea, in 2017 a disputat finala Turneului Campionilor, pierduta in fata bulgarului Grigor Dimitrov.

Inainte de startul colaborarii cu David Goffin, Thierry Van Cleemput a mai lucrat cu Olivier Rochus (1993-1997) si Steve Darcis (2011-2012), in timp ce in perioada 2002-2005 a fost in staff-ul echipei de Cupa Davis a Belgiei.

E casatorit, are doi copii si detine o afacere cu vinuri in tara sa natala.

Simona Halep a fost pregatita in ultimii 4 ani de Darren Cahill, iar la Australian Open 2019 l-a avut in staff-ul ei pe antrenorul nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, Florin Segarceanu.

I.G.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)