Cine e Sloane Stephens, urmatoarea adversara a Simonei Halep la Miami - de ce e un meci cu adevarat dificil

Marti, 31 Martie 2015, ora 08:01

14257 citiri

Foto: Hepta.ro

Simona Halep o intalneste in sferturile de finala de la Miami pe Sloane Stephens, marele pariu al tenisului din SUA, considerata, totodata, urmasa Serenei Williams.

Americanca in varsta de 22 de ani este o cunostinta mai veche a Simonei Halep, cele doua sportive avand deja patru meciuri la activ, scorul fiind 2-2, dupa cum urmeaza:

2012, Barcelona (zgura) - Simona Halep - Sloane Stephens 6-4, 6-4

2013, Hobart (hard) - Simona Halep - Sloane Stephens 4-6, 0-6

2013, Australian Open (hard) - Simona Halep - Sloane Stephens 1-6, 1-6

2014, Roland Garros (zgura) - Simona Halep - Sloane Stephens 6-4 6-3

Chiar daca Stephens ocupa locul 45 in clasamentul WTA in acest moment, meciul de miercuri seara se anunta cu adevarat dificil, intrucat Stephens este o jucatoare foarte buna pe hard. Asa cum se poate observa, in cele doua intalniri directe pe aceasta suprafata, Stephens a invins-o de fiecare data clar pe sportiva noastra.

De altfel, cel mai bun rezultat din cariera americancei a fost obtinut pe hard, in 2013 la Australian Open, unde a ajuns in semifinale, invingand-o pe parcurs si pe Serena Williams.

Exista insa si parti pozitive inaintea acestui meci, intrucat americanca nu are experienta Simonei Halep. Desi este de cinci ani in circuitul profesionist, Stephens nu a bifat nicio finala WTA. Ea a castigat insa din tenis 2,9 milioane de dolari.

Ea este antrenata de Nick Saviano, antrenorul care a pus-o pe harta tenisului pe Eugenie Bouchard.

Pentru a ajunge in sferturile de finala de la Miami, Stephens le-a invins pe Yanina Wickayer, Madison Keys, Johanna Larsson si Belinda Bencici.

Simona Halep s-a calificat in sferturile de finala de la Miami dupa o revenire fantastica

Simona Halep s-a calificat in sferturile de finala de la Miami dupa ce a invins-o pe italianca Flavia Pennetta, scor 6-3, 7-5. In setul secund, sportiva noastra a avut o revenire fantastica.

Jucatoarea noastra o va intalni in aceasta faza a competitiei pe americanca Sloane Stephens (45 WTA).

Pentru calificarea in sferturile de finala, Simona Halep si-a asigurat 215 puncte WTA si un cec in valoare de 112.270 de dolari.

C.S.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)