Colegul Simon Kjaer, ingerul pazitor al lui Christian Eriksen. Cum a actionat danezul inainte de sosirea medicilor FOTO

Autor: Teodor Serban

Duminica, 13 Iunie 2021, ora 11:52

8030 citiri

Simon Kjaer

Capitanul echipei Danemarcei, Simon Kjaer, a fost unul dintre primii jucatori care a intervenit dupa prabusirea jucatorului formatiei Inter Milano pe teren, curatandu-i caile respiratorii coechipierului sau.

Jucatorul danez Christian Eriksen, in varsta de 29 de ani, a cazut pe teren si a avut nevoie de minute in sir de resuscitare, sambata, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro 2020.

Danemarca era in atac, la faza in care Eriksen s-a prabusit pe teren, in minutul 43. Un jucator al gazdelor a executat un aut de pe partea stanga, trimitand mingea catre Eriksen. Fotbalistul echipei Inter Milano a parut ca trimite inapoi mingea, apoi s-a prabusit pe gazon cu fata in jos. Jucatorii celor doua echipe si arbitrul au rectionat imediat, realizand ca s-a intamplat ceva grav si au chemat medicii pe teren.

Inainte ca Eriksen sa fie resuscitat de doctori, coechipierul Simon Kjaer a fost cel care i-a eliberat caile respiratorii, asigurandu-se ca fotbalistul nu isi inghite limba.

Jucatorii danezi au facut un zid in jurul medicilor, pentru a-si proteja coechipierul, asupra caruia se intervenea cu defribilatorul, iar unii se rugau.

Pe teren a intrat si sotia jucatorului.

Dupa minute bune, arbitrul englez Anthony Taylor a trimis jucatorii finlandezi la cabine.

Eriksen a fost scos de pe teren cu targa, aceasta fiind camuflata aproape total de un material alb tinut in jur de personalul medical, pentru a nu se vedea in interior. Totusi, in social media au aparut imagini cu Eriksen pe targa, in care jucatorul parea constient.

Meciul s-a reluat dupa aproape doua ore si a fost castigat de Finlanda, cu 1-0.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu