Pan Hai, pionier al consilierii sexuale in China

Duminica, 08 Februarie 2009, ora 12:56

2190 citiri

Pan Hai, in varsta de 59 de ani, a ingrosat de curand randurile pensionarilor din China, prilej cu care s-a decis sa-si satisfaca o dorinta mai veche: sa devina sexolog.

Consilierea sexuala, in China, este o chestiune marginala, cu toate ca blogul lui Pan Hai a avut 500.000 de vizitatori, noteaza Le Monde.

In pofida impresionantei evolutii a comportamentelor sexuale de la finele erei maoiste incoace, ce face Pan Hai este o chestiune de pionierat.

Teoriile lui Pan Hai pornesc de la o idee simpla: trebuie sustinut principiul infidelitatii conjugale in numele apararii mariajului.

Chinezii isi inseala nevestele cu versiunile moderne ale concubinelor; sotiile lor sunt frustrate si Pan Hai le sfatuieste sa procedeze la fel.

Reteta ar fi ca ele sa faca sex in timpul zilei, cand sotii sunt la serviciu, si sa se intoarca linistite acasa seara. Nici nu se pune problema sa-i spun adevarul sotului.

Pacea in casnicie s-ar castiga astfel prin obtinerea placerilor interzise de dupa-amiaza.

Pan Hai militeaza pentru dreptul femeilor la orgasm, chiar daca barbatii sunt obsedati doar de penetrare. "Cu doua degete si o limba, le veti face pe femei fericite", isi sfatuieste el conationalii.

Traditionalist ca formatie, Pan Hai crede ca "monogamia nu este decat o etapa in istorie".

Iarina Dumitrescu

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)