Sevil Shhaideh nu a mers la sedinta de guvern. Si-a delegat atributiile unui secretar de stat

Miercuri, 11 Octombrie 2017, ora 16:44

2712 citiri

Foto: Arhiva Hepta.ro

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, nu s-a prezentat, miercuri, la sedinta de Guvern de la Palatul Victoria.

Aceasta si-a delegat pentru o zi atributiile secretarului de stat in MDRAPFE Sirma Caraman, potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres.

Conform surselor citate, Sevil Shhaideh si-a delegat atributiile astfel incat Sirma Caraman sa o poata inlocui la sedinta de guvern de miercuri.

Inainte de sedinta de Guvern, Sevil Shhaideh a fost la DNA, unde a fost audiata in dosarul Belina, in care este urmarita penal pentru abuz in serviciu.

La iesirea de la DNA, ministrul a spus ca inca nu a dat nicio declaratie in fata procurorilor si ca acestia au informat-o azi ca se va efectua o expertiza in dosar. Ministrul are posibilitatea sa recuze expertul desemnat de DNA si trebuie sa ia aceasta decizie pana maine.

Dosarul Belina este motivul tensiunilor din PSD. Amintim ca mai multi lideri ai partidului s-au reunit marti, intr-o sedinta informala, in contextul tensiunilor aparute intre Liviu Dragnea si premierul Mihai Tudose.

La finalul sedintei, care a durat aproximativ trei ore, premierul Mihai Tudose a anuntat ca au fost stabilite "zona de remaniere si persoanele remaniabile", iar decizia finala va fi luata in sedinta de joi a Comitetului Executiv National al PSD.

Miercuri, Tudose a transmis ca nu a primit demisiile lui Shhaideh si Plumb, dar a insistat ca demisiile lor se impun pentru ca noile lor calitati judiciare nu sunt compatibile cu responsabilitatile pe care le au la nivel guvernamental.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)