Șeful spionilor ruși: Kremlinul are dovezi ale implicării Occidentului în ”sabotajul” gazoductelor Nord Stream

Autor: Andreea Burnar

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 12:27

4027 citiri

Moscova numește ”atac terorist” ceea ce se întâmplă cu gazoductele Nord Stream FOTO: Wikipedia

Serghei Narîşkin, şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), a declarat, vineri, că Moscova deţine materiale care indică faptul că Occidentul a fost implicat în scurgerile de gaze din gazoductele Nord Stream.

Incidentele ar fi putut duce la sistarea funcţionării gazoductelor, potrivit agenţiei de presă rusă TASS, citată de Reuters.

Șeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei a acuzat Occidentul că a făcut ”tot posibilul” pentru a-i acoperi pe autorii a ceea ce Moscova a numit un ”atac terorist” asupra gazoductelor Nord Stream, potrivit agenţiei presă rusă TASS.

Reamintim că joi a fost a patra scurgere de gaze din conductele Nord Stream decoperită de la începutul acestei săptămâni, alertând autoritățile despre posibilitatea unui atac deliberat.

Cea de-a patra scurgere s-a produs în gazoductul Nord Stream 2, în apropiere de o fisură mai mare identificată în conducta Nord Stream 1, a spus paza de coastă suedeză.

Conducta Nord Stream 1 nu a mai transportat gaze către UE din august, când Rusia a închis-o, spunând că are nevoie de mentenanță.

Noul gazoduct Nord Stream 2 a fost oprit în urma sancțiunilor impuse Rusiei ca răspuns la invazia în Ucraina.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (23)