Autoritatile din judetul Satu Mare analizeaza introducerea obligativitatii purtarii mastii de protectie in jurul scolilor

Luni, 05 Octombrie 2020, ora 13:58

1573 citiri

FOTO Unsplash

Autoritatile din judetul Satu Mare analizeaza introducerea obligativitatii purtarii mastilor de protectie in jurul scolilor din judet, informeaza Institutia Prefectului, luni, printr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, prefectul Radu Bud s-a intalnit cu sefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne in cadrul sedintei de lucru saptamanale, discutand si despre pandemie.

"In ultimele zile, la nivelul judetului nu s-au inregistrat cazuri noi de imbolnaviri de COVID-19 in randul elevilor, dar se remarca in continuare aglomerari de persoane in jurul unitatilor de invatamant, astfel ca s-a luat in discutie purtarea obligatorie a mastii de protectie pentru toate persoanele care se afla pe o raza de 100 de metri in jurul scolilor. Cu toate ca judetul Satu Mare continua sa ramana judetul cu cel mai scazut numar de cazuri de imbolnavire de COVID-19, prefectul a solicitat fortelor responsabile sa continue si intensifice activitatile de verificare a modului in care se respecta prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Totodata, revenim cu recomandarea evitarii participarii satmarenilor la evenimentele publice si private care implica o participare numeroasa, pastrarea distantarii fizice, purtarea mastii de protectie si o igiena corespunzatoare", precizeaza Prefectura.

Pana in prezent, la Satu Mare s-au inregistrate 786 cazuri de infectare cu COVID-19 din care 245 vindecari si 29 decese.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Adauga comentariu