Un satelit rusesc de 20 de tone urmează să lovească Pământul. Unde se va prăbuși LIVE VIDEO

Autor: George Titus Albulescu

Miercuri, 05 Ianuarie 2022, ora 21:05

9600 citiri

Racheta, care face parte dintr-o nouă generație, trebuia să atingă o altitudine de 35.000 de kilometri pe orbită superioară, deasupra Terrei FOTO: Daily Mail

Pe 27 decembrie 2021, de la Plesetsk din Rusia, a fost lansată o rachetă tip Angara A-5, ce transporta un satelit militar spion, care trebuia plasat pe orbita planetei noastre.

Operațiunea a eșuat, iar satelitul de 20 de tone ar putea lovi Pământul în această săptămână, iar o parte din el va arde în atmosferă.

Don’t Look Up! NASA avertizează că 5 asteorizi se îndreaptă în direcția Pământului în ianuarie 2022 VIDEO

Cu toate astea, astronomii consideră că resturi din satelit, de aproximativ 4 tone ar putea ajunge la sol, posibil în cursul zilei de joi, 6 ianuarie 2021, potrivit Daily Mail.

Fragmente ale unui satelit militar rusesc și ale unei trepte din rachetă se vor prăbuși necontrolat pe Pământ, după ce Angara A-5 a suferit o defecțiune pe orbita joasă a planetei noastre.

Racheta, care face parte dintr-o nouă generație, trebuia să atingă o altitudine de 35.000 de kilometri pe orbită superioară, deasupra Terrei, dar o problemă tehnică a făcut-o să ajungă pe orbita inferioară.

Experții prevăd că o mare parte din încărcătura utilă de 20 de tone va arde la intrarea în atmosfera Pământului, însă astronomul Jonathan McDowell de la Centrul de astrofizică Chandra, Statele Unite apreciază că ”probabil în jur de 4 tone vor ajunge la sol”.

Cosmo Sapiens anunță pe contul său de pe YouTube că satelitul rusesc ar putea cădea undeva în Statele Unite, dar posibil și în alte țări sau în Oceanul Pacific. Traiectoria acestuia în timp real poate fi urmărită LIVE, în videoclipul de mai jos.

Extincția în masă a început pe Pământ, anunță savanții din America. Când au avut loc celelalte cinci VIDEO

În prezent, satelitul militar din Rusia se află la aproximativ 200 de kilometri deasupra Pământului, pe orbita inferioară a acestuia.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (6)