Curățenia de primăvară, beneficii uimitoare pentru sănătate!

Vineri, 29 Martie 2024, ora 07:00

1860 citiri

curatenie primavara sanatate FOTO: freepik.com

Poate părea o corvoadă doar când stai să te gândești cum să faci curățenia, dar, în realitate, odată ce ai intrat în priză și începi să faci ordine în casă pentru a sărbători cum se cuvine primăvara nimic nu pare să îți mai stea în cale.

Adevărul este că organizarea locuinței pentru trecerea într-un nou sezon al anului aduce o mulțime de beneficii, unele pe care nici nu le sesizezi pe moment. Te-ai gândit vreodată că operațiunea “curățenia de primăvară” te ajută să scapi de...?

Stres

Dezordinea într-o încăpere sau menținerea unui atmosfere încărcate, prin folosirea unor obiecte decorative nepotrivite cu anotimpul, creează stres. Așadar, dacă te simți obosită și fără vlagă nu e cazul să dai vina pe curățenia de primăvară pe care o tot amâni, ci pe toate accesoriile de iarnă pe care le-ai îngrămădit prin camere.

Diete nesănătoase

Poți întreba orice nutriționist: o stare de stres se transformă în adoptarea unor diete nesănătoase. Deci, fă loc primăverii în casa ta și vei vedea cum îți vine pofta de a servi mai multe fructe și crudități de sezon.

Până la urmă, pofta de viață se manifestă și prin poftele noastre alimentare.

Inactivitate

Dincolo de simpla evidență că operațiunea de curățare a casei te pune în mișcare, cercetătorii Universității Indiana au scos în relief faptul că o astfel de inițiativă are efecte mult mai profunde asupra comportamentului nostru.

Pur și simplu este vorba de preluarea controlului asupra unei parți importante din viață și asumarea unor responsabilități. Iar aceasta atitudine nu se rezumă doar la arderea unor calorii, ci și la depășirea unor bariere psihice.

Insomnii

La fel, întreținerea curățeniei în dormitor favorizează o odihnă mai profundă, ori cel puțin așa arată un sondaj efectuat de Național Sleep Foundation din Statele Unite. Persoanele care își fac zilnic patul au cu 19% șanse mai multe să doarmă un somn odihnitor, arată rezultatele sondajului.

75% dintre cei chestionați au recunoscut că dorm mult mai bine atunci când schimbă așternuturile de pe pat, starea de curățenie a dormitorului fiind pusă în directă legătură cu calitatea somnului de peste noapte.

Accidente vasculare

Un alt studiu efectuat în rândul a 851 de adulți suedezi arată că efectuarea unor sarcini gospodărești de cel puțin o jumătate de oră pe zi reduce considerabil riscul unor accidente vasculare.

Până și cele mai simple sarcini, cum ar fi folosirea aspiratorului într-o cameră, spălatul vaselor manual sau ducerea gunoiului au efecte nebănuite asupra circulației sângelui și a activității inimii. Deci, pune mâna și treci direct la trebăluit prin casă. Nici nu știi cât ai de câștigat!

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu