"Cum poți să susții un dictator care torturează oamenii?" Răspunsul dat de Aryna Sabalenka la Roland Garros

Autor: Teodor Serban

Joi, 01 Iunie 2023, ora 07:26

12327 citiri

Aryna Sabalenka FOTO Twitter

După ce a învins-o miercuri pe compatrioata Iryna Shymanovich (214 WTA), scor 7-5, 6-2, și s-a calificat în turul trei la Roland Garros, Aryna Sabalenka (2 WTA) a fost pusă în dificultate de un jurnalist ucrainean.

Acesta a întrebat-o de ce a semnat o scrisoare de susținere pentru președintele țării ei, Alexander Lukașenko! „Vreau să te întreb două lucruri. Primul, despre Belarus. În 2020 ai semnat o scrisoare de susținere pentru Lukașenko, în timp ce tortura și bătea protestatarii în stradă. Apoi, ai sărbătorit Anul Nou cu el. Cum e posibil ca un potențial număr 1 mondial să susțină un dictator?”, a întrebat-o ucraineanul pe bielorusă.

„Nu voi face niciun comentariu, așa că îți mulțumesc pentru întrebare!”, a declarat Sabalenka, evitând răspunsul. Dar jurnalistul a insistat pe marginea subiectului: „A doua întrebare. Spui mereu că nimeni nu susține războiul. Dar poți vorbi în numele tău și să spui: ‘Eu, Aryna Sabalenka, condamn ferm faptul că Belarusul atacă Ucraina cu rachete și vreau să se oprească acum?'”.

Sabalenka a refuzat să răspundă și la această întrebare, dar dialogul tensionat a continuat: „Deci, practic, susții totul pentru că nu poți vorbi! Nu ești o persoană mică, Aryna, poți să…”, a spus jurnalistul ucrainean, care a fost întrerupt de moderatorul conferinței: „A spus clar că nu îți va răspunde!”. A urmat încă un schimb de replici între reporter și Sabalenka: „Da, e clar! Acum știm tot!”, a adăugat ucraineanul, la care Aryna a încheiat conversația: „Ai primit destule răspunsuri de la mine și nu mai am de făcut niciun comentariu!”.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (9)