Romtelecom a intrat in posesia licentei de comunicatii mobile

Marti, 23 Septembrie 2008, ora 13:31

1235 citiri

Romtelecom a intrat marti in posesia licentei de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/420-425 MHz, dupa ce pe 8 septembrie, Autoritatea Nationala de Comunicatii (ANC) a desemnat operatorul de telefonie fixa drept castigator al licitatiei pentru aceasta noua licenta.

Licenta a fost acordata la doua saptamani dupa ce Romtelecom a achitat catre bugetul de stat echivalentul in lei a un milion de euro, reprezentand taxa de licenta, informeaza ANC.

Inainte sa acorde propiu-zis licenta de comunicare, ANC a analizat si respins contestatiile formulate de Saudi Oger si Tactical Networks in privinta modului in care au fost evaluate ofertele.

"Analizarea contestatiilor a fost realizata de catre o comisie special desemnata in acest scop, ai carei membrii au fost altii decat cei ai comisiei care a evaluat ofertele.", se subliniaza intr-un comunicat al Autoritatii Nationale de Comunicatii.

Licenta, permite Romtelecom sa construiasca, sa detina si sa opereze o retea cu tehnologie de banda larga, precum si sa ofere servicii de banda larga catre consumatori. Autoritatea mai precizeaza ca licenta a fost acordata pentru o perioada de 10 ani.

ANC va face prima evaluare a acoperirii geografice asumate prin oferta de Romtelecom la 31 decembrie 2010, urmand inca doua faze de dezvoltare a retelei care vor fi evaluate la 30 iunie 2012 si 31 decembrie 2013.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu