Surpriza uriasa la Miami! Roger Federer a fost eliminat de catre locul 175 in lume si pierde locul 1 mondial

Autor: Dan Alexandru

Duminica, 25 Martie 2018, ora 08:06

6732 citiri

Foto: Twitter / Miami Open

Marele jucator elvetian de tenis Roger Federer a fost eroul principal al unei surprize de proportii la Mastersul de la Miami, fiind eliminat sambata seara de catre locul 175 ATP.

Federer a fost invins de tanarul jucator australian Thanasi Kokkinakis, jucator cu origini din Grecia, scor 6-3, 3-6, 6-7, dupa un meci fenomenal castigat de tanarul jucator dupa 2 ore si 24 de minute de joc.

Chiar daca elvetianul castigase lejer primul set dupa doar 35 de minute, iar totul parea foarte usor pentru acesta, Kokkinakis a revenit, a castigat mansa secunda cu acelasi scor, iar dupa un decisiv in care s-a mers cap la cap, a triumfat la 4 in tiebreakul decisivului, pentru a intra in istoria tenisului.

Este fara indoiala cea mai mare victorie din cariera pustiului care a fost nevoit sa joace calificari la Miami pentru a intra pe tablou.

Aceasta infrangere este una si mai grea pentru Federer, caci acesta isi va pierde locul 1 mondial dupa incheierea turneului, avand in vedere ca trebuia sa faca macar sferturi pentru a ramane in fata lui Rafa Nadal.

Astfel, Nadal revine pe 1 mondial ATP fara sa joace, avand acum 8770 de puncte, in timp ce Federer are 8670, dupa ce a pierdut 990 de puncte aici, fiind campionul en-titre.

El a pierdut si finala de la Indian Wells acum o saptamana, dupa o finala dramatica in fata lui Juan Martin del Potro.

Sambata a fost o zi speciala la Miami, pentru ca ambii lideri mondiali din tenis au fost eliminati, Simona Halep pierzand cu Aga Radwanska:

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)