Robert Negoita se distanteaza de contracandidatul sau, Liviu Negoita - sondaj CCSB

Luni, 28 Mai 2012, ora 18:33

6083 citiri

Foto: ziuaveche.ro

Robert Negoita, candidat al USL la Primaria Sectorului 3, si-a consolidat prima pozitie privind intentia de vot in competitia cu Liviu Negoita, candidatul PDL, potrivit ultimului sondaj CCSB.

De asemenea, USL a continuat sa creasca, in dauna PDL, care se poate baza, la sectorul 3, pe circa 20% din intentiile de vot, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Conform datelor sondajului, in sectorul 3 se estimeaza o participare la vot de 59%, 28% din intregul populatiei cu drept de vot nedorind sa voteze, iar 13% fiind plecata din tara.

Alegeri Locale 2012

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primaria Sectorului 3, 68% din populatia cu optiuni de vot ar alege reprezentantii USL, 21% ar vota cu cei ai PDL, 6% cu ai PP-DD, 2% cu Partidul Verde si 4% cu reprezentantii altor formatiuni. Fata de sondajul realizat in perioada 2-5 mai 2012, se remarca o crestere cu 5 puncte procentuale a intentiei de vot pentru USL si o scadere cu 4 puncte procentuale a votului pentru PDL.

Potrivit sondajului CCSB, care a adresat o intrebare inchisa privind optiunile de vot pentru candidatii la primarie, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primaria Sectorului 3, 52% din populatia cu optiuni de vot l-ar alege pe Robert Negoita, candidat al USL, 39% ar vota cu Liviu Negoita, candidat al PDL, 6% ar vota cu Catalin Zamfira (PP-DD) si 4% cu alti candidati.

Fata de sondajul precedent, realizat in perioada 2-5 mai 2012, se remarca o crestere cu 4 puncte procentuale a intentiei de vot pentru candidatul USL, Robert Negoita, si o scadere cu 2 puncte procentuale a intentiei de vot pentru candidatul PDL, Liviu Negoita.

Alegeri Bucuresti 2012

Cu doua saptamani inaintea alegerilor, se consolideaza astfel tendinta crescatoare pentru candidatul Robert Negoita. Acesta a depasit deja pragul de 50% privind intentia de vot, apropiindu-se de valoarea votului politic pentru USL. In acelasi timp, Liviu Negoita, a carui scadere in privinta intentiei de vot se accentueaza, a coborat sub pragul de 40%.

Sondajul a fost realizat in perioada 23-24 mai 2012, de Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB), pe un volum al esantionului de 1.201 persoane, tipul esantionului fiind stratificat bistadial. Marja de eroare a sondajului este de +/-3%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (26)