Avancronica meciului Barcelona - Real Madrid: Misiune imposibila

Autor: Ionut Gaman

Marti, 03 Mai 2011, ora 14:03

2884 citiri

FC Barcelona si Real Madrid se intalnesc marti seara, de la ora 21:45, in mansa secunda a semifinalelor Ligii Campionilor.

Dupa 0-2 in tur, madrilenii par a avea o misiune imposibila pe Nou Camp, unde nu-l vor avea pe banca pe Jose Mourinho, eliminat in meciul tur si suspendat pentru aceasta intalnire.

Pentru a se califica, gruparea din capitala Spaniei are nevoie de o victorie la doua goluri, pe un teren pe care Barcelona a primit numai 3 goluri in acest sezon al Ligii Campionilor si pe care a marcat 17 goluri!

Va fi cea de-a patra intalnire dintre cele doua mari rivale spaniole in acest an. Barca si Real s-au mai intalnit in campionat (Santiago Bernabeu din Madrid, scor 1-1), Cupa Spaniei (Mestalla din Valencia, victorie Real, cu 1-0) si Liga Campionilor (Santiago Bernabeu din Madrid, victorie Barcelona, cu 2-0).

Ultima intalnire jucata pe Nou Camp intre Barcelona si Real a avut loc in turul campionatului si s-a soldat cu o adevarata umilinta pentru "albi", care au fost invinsi de catalani cu 5-0.

In total, va fi cea de-a 213-a partida intre Barcelona si Real Madrid. Pana acum, galacticii au castigat 86 de dispute, in timp ce Barcelona are 83 de succese. 43 de intalniri s-au terminat la egalitate

Parcursul celor doua

Real Madrid a ajuns in semifinalele celei mai importante competitii intercluburi din Europa dupa ce-a castigat la pas o grupa din care au mai facut parte AC Milan, Ajax si Auxerre. Au urmat apoi optimile, in care au trecut de Lyon, cu scorul general de 4-1, pentru ca in sferturi sa-i invinga, cu 5-0 la general, pe britanicii de la Tottenham.

De partea cealalta, Barcelona a ajuns printre cele mai bune 4 echipe ale Europei dupa ce n-a avut probleme in Grupa D, din care au mai facut parte FC Copenhaga, Rubin Kazan si Panathinaikos. In optimi, trupa lui Guardiola a dat piept cu Arsenal, pe care a invins-o greu, scor 4-3 la general, iar in sferturi a zdrobit echipa antrenata de Mircea Lucescu, cu 6-1 la general.

Real, superioara

Daca ar triumfa in aceasta editie, madrilenii ar ajunge la 10 trofee Cupa Campionilor/Champions League castigate! De alte 3 ori, gruparea din capitala Spaniei a ajuns in finala, insa a fost invinsa.

In ceea ce-o priveste pe Barcelona, acesta are numai 3 trofee, insa obtinute mai recent decat adversara de miercuri seara. Tot de 3 ori au pierdut finala si catalanii.

Echipele probabile:

Ca si-n partida din prima mansa, Guardiola nu va avea la dispozitie niciun fundas stanga veritabil, astfel ca Puyol va fi folosit din nou in banda stanga.

In tabara adversa, Mourinho nu-i are la dispozitie pe Khedira, accidentat, si Pepe, suspendat dupa cartonasul rosu incasat in tur.

FC Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Mascherano, Puyol - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo - Alonso, Diarra - Ronaldo, Ozil, Di Maria - Benzema.

Intalnirea va fi arbitrata de belgianul Frank de Bleeckere si va fi transmisa, in format LIVE text, de site-ul Ziare.com.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu