Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei

Autor: George Titus Albulescu

Joi, 28 Martie 2024, ora 05:33

11069 citiri

Putin face o mutare militară neașteptată care alertează NATO FOTO: Times of India

Războiul sângeros al Rusiei din Ucraina nu se oprește în ciuda faptului că s-au înregistrat sute de mii de victime de ambele părți. Fricile unei escaladări sunt tot mai accentuate în țările occidentale, iar acum o mutarea militară a lui Putin alertează NATO. Moscova intenționează să înființeze două noi armate, stârnind temeri că această acțiune ar fi semnul unei lovituri contra Europei.

Putin execută un plan militar major care stârnește temeri semnificative cu privire la o nouă invazie la scară largă. Ministrul apărării de la Kremlin, Serghei Șoigu, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute planuri de a accelera mobilizarea Rusiei și tranziția către o economie de război, spunând că a format deja o nouă divizie motorizată a armatei de 10.000 de soldați ca bază a unei noi unități de corp de armată cu arme combinate, potrivit News Australia.

Șoigu a continuat spunând că intenționează să înființeze 15 noi divizii, împărțite în două „armate combinate” separate, până la sfârșitul anului 2024.

Putin simte că îi fuge pământul de sub picioare: Ordin neașteptat dat companiilor rusești, plus un aranjament cu arabii

Anunțul a venit în momentul în care președintele Consiliului European, Charles Michel, a exprimat un avertisment: „Dacă nu primim răspunsul corect al Uniunii Europene și nu acordăm Ucrainei suficient sprijin pentru a opri Rusia, noi suntem următorii”.

Președintele Putin și-a declarat intenția de a-și extinde dramatic dimensiunea armatei sale încă din 2022, la scurt timp după ce anticipatul său „război de trei zile” împotriva Ucrainei a devenit un război de uzură.

Descoperirea care îngrozește oamenii: Ceva din aer pătrunde în organism și provoacă infarct și atac cerebral

„ISW continuă să evalueze că Rusia nu are în prezent forța activă suficientă, infrastructura militară și capacitatea de instruire pentru a încadra în mod corespunzător mai multe divizii complet noi în formațiuni la nivel de armată, pe termen imediat și mediu”, se arată într-o evaluare.

„Totuși, astfel de reforme sunt mai probabil menite să dezvolte capacitățile militare pe termen lung ale Rusiei față de NATO, spre deosebire de crearea imediată și dotarea cu personal de noi formațiuni până la nivelul armatei.”

Și se crede că Moscova a adunat 100.000 de trupe „proaspete” în pregătirea pentru o nouă ofensivă de vară în emisfera nordică.

Mutare șoc a unei țări prietene cu Putin: Închide ușa Rusiei și trece la afaceri cu SUA

„Nu cunoaștem planurile Rusiei în cea mai mare măsură. Știm doar datele pe care le au și ce creează. Ei creează grupuri de peste 100.000 de militari”, a declarat ieri generalul ucrainean Oleksandr Pavliuk.

„Se estimează acum că Rusia depășește producția de muniție de artilerie occidentală cu un raport de 3:1”, avertizează fostul ambasador Paul Jones, un distins membru al Centrului pentru Analiza Politicii Europene (CEPA).

Asta pentru că Kremlinul a mutat economia Rusiei pe picior de război. Producătorii săi de armament au acum cea mai mare prioritate pentru competențe, forță de muncă și resurse.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (13)