Peste 90% dintre ucraineni vor să facă parte din Uniunea Europeană. Procentul a crescut enorm față de mijlocul lunii februarie

Autor: Teodor Serban

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 19:26

2087 citiri

În fiecare an, locuitorii orașului Kiev se adună pentru a-și aminti revoluția din 2014 FOTO Hepta

95% dintre ucraineni cred că Ucraina va respinge atacul Rusiei, arată sondajul realizat de institutul Rating Group în zilele de 30 și 31 martie.

69% dintre ei sunt absolut siguri de victorie, iar 25% sunt destul de siguri, mai arată sondajul citat de hromadske.ua.

Concluziile analizei au fost postate pe site-ul institutului și au abordta și teme precum: aderarea Ucrainei la UE, respectiv la NATO.

• 95% dintre respondenți cred că Ucraina va putea respinge atacul Rusiei, dar încrederea în victoria rapidă „peste câteva săptămâni” a scăzut ușor: de la 47% la 35%. 14% dintre respondenți nu au putut răspunde la această întrebare.

• Sprijinul pentru aderarea la NATO continuă să scadă. În primele zile de război, sprijinul pentru aderarea Ucrainei la Alianță a crescut de la 62% la 76%. După prima săptămână de război, acest sprijin a scăzut la 72%, iar la sfârșitul lunii martie, este egal cu 68%, adică se apropie de nivelurile de dinainte de război.

• În același timp, sprijinul pentru aderarea la UE este în creștere. În primele zile ale războiului, a crescut de la 68% la 86%, apoi a continuat creșterea, iar la sfârșitul lunii martie, 91% susțin aderarea Ucrainei la UE.

• În același timp, majoritatea respondenților (56%) sunt convinși că Ucraina va deveni membră a UE peste unul sau doi ani, în timp ce 23% cred că se va întâmpla în cinci ani.

Aproximativ 1.500 de ucraineni de toate vârstele (de la 18 ani în sus) și din mai toate regiunile țării, exceptându-le pe cele ocupate de rusi, au fost chestionați pentru acest sondaj.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)