Biden nu îl vrea pe Putin la summitul G20, eveniment la care ar putea participa și Zelenski. Justificarea Casei Albe

Autor: Irina Chirtoc

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 22:20

5939 citiri

SUA acuză Rusia că nu este dispusă să se angajeze într-o diplomație serioasă pentru rezolvarea conflictului FOTO Facebook

Casa Albă a transmis în privat Indoneziei, țara în care va avea loc summitul G20 din noiembrie, că Rusia nu ar trebui să aibă voie să participe la eveniment, potrivit CNN.

”Președintele și-a exprimat public opoziția ca președintele Putin să participe la G20”, a spus vineri, 29 aprilie, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, precizând că SUA au crezut că invitația i-a fost adresată președintelui rus, Vladimir Putin, înainte de invazia în Ucraina.

Reacția SUA vine după ce președinția Indoneziei a transmis că liderul de la Kremlin a acceptat invitația de a participa la summit.

Indonezia vrea să unească G20. Nu lăsați să existe o despărțire. Pacea și stabilitatea sunt cheile redresării și dezvoltării economiei mondiale”, a declarat președintele indonezian Joko Widodo.

SUA au salutat, în schimb, inițiativa Indoneziei de a invita și Ucraina la eveniment.

”Sunt șase luni distanță. Nu putem prezice în acest moment cum va arăta summitul”, a mai spus Psaki.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a adăugat că nu există indicii că Rusia ar fi dispusă să se angajeze într-o diplomație serioasă.

”Sunt multe care s-ar putea întâmpla de acum până atunci, dar cu siguranță nu am văzut până în prezent un indiciu cu privire la planul Rusiei de a participa în mod constructiv la discuțiile diplomatice.

Speranța noastră este că acest lucru se va schimba. Discuțiile diplomatice sunt, în mod evident, modalitatea de a pune capăt acestui conflict, iar președintele Putin ar putea decide acest lucru chiar acum”, a mai transmis Psaki.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (13)