După ce l-au luat în vizor pe Ciolacu, hackerii ruși au atacat și site-ul PSD. Reacția reprezentanților partidului

Autor: Irina Chirtoc

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 21:10

2664 citiri

Hackerii au transmis că atacurile vin ca răspuns la declarațiile lui Marcel Ciolacu despre ajutorul oferit Ucrainei FOTO Pixabay

Un atac cibernetic a vizat vineri seară, 29 aprilie, site-ul PSD.

Partidul a transmis că site-ul nu a fost funcțional aproximativ 15 minute.

”Site-ul Partidului Social Democrat a fost indisponibil vineri seara, timp de aproximativ 15 minute, în urma unui atac cibernetic venit dinspre Federaţia Rusă”, se arată în comunicatul partidului.

Potrivit sursei citate, Departamentul IT al PSD a intervenit prompt şi a repus site-ul în funcţiune.

”Cu această ocazie, PSD îşi reafirmă apartenenţa la valorile europene şi occidentale şi condamnă invazia ilegală a Rusiei în Ucraina”, a mai transmis PSD.

Guvernul a anunţat, vineri, că în cursul dimineţii accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, după ce grupul de hackeri ruşi Killnet a revendicat atacul asupra site-urilor româneşti, că nu are o problemă că este nominalizat şi el. Liderul PSD a explicat, despre afirmaţiile sale privind livrarea de arme către Ucraina, că declaraţia sa a fost foarte clară, şi anume că România, dacă este nevoie, este pregătită atât legal cât şi moral să facă acest pas, dar că în acest moment nu există o decizie în sensul acesta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (14)