Joe Biden nu a primit garanții de securitate de la Rusia înaintea vizitei în Ucraina. Precizarea FSB după comentariul ironic al lui Dmitri Medvedev

Autor: Alina Toma

Marti, 21 Februarie 2023, ora 17:02

5375 citiri

Joe Biden și Volodimir Zelenski, la Kiev FOTO Facebook / Joe Biden

Serviciul federal de securitate rus (FSB) a transmis marți, 21 februarie, că nu i-a oferit niciun fel de garanţii de securitate preşedintelui SUA, Joe Biden, după ce Washingtonul a informat Moscova că liderul de la Casa Albă va face o vizită la Kiev.

Statele Unite au notificat Rusia în legătură cu vizita lui Biden la Kiev printr-un canal diplomatic. Noi nu am dat garanţii privind siguranţa lui”, a declarat directorul FSB, Aleksandr Bortnikov, citat de agenţia de presă rusă TASS.

Luni, fostul președinte rus Dmitri Medvedev comentase ironic prezența liderului SUA în Ucraina.

”Biden, după ce a primit garanţii de securitate, a mers în cele din urmă la Kiev. El a promis o mulţime de arme şi a jurat credinţă regimului neonazist până la moarte. Şi, bineînţeles, au existat referiri reciproce despre victoria care va veni datorită armelor noi şi a poporului curajos”, a scris Dmitri Medvedev pe Telegram.

Joe Biden a făcut luni o vizită neanunţată public la Kiev. Ulterior, consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, care l-a însoţit, a declarat presei că Washingtonul i-a trimis Moscovei o notificare asupra acestei vizite cu câteva ore înainte ca avionul preşedintelui american să decoleze de la Washington.

”Am făcut acest lucru (...) pentru a exclude orice risc de confruntare şi, din cauza naturii sensibile a acestor comunicări, nu voi detalia modul în care au răspuns sau care a fost natura precisă a mesajului nostru, dar pot confirma că am transmis această notificare”, a declarat luni Sullivan.

Jonathan Finer, adjunctul lui Sullivan în Consiliul de Securitate Naţională de la Casa Albă, a precizat că vizita lui Biden a fost ”pregătită meticulos” luni la rând. În planificarea vizitei au fost implicaţi un număr restrâns de consilieri ai Casei Albe, de responsabili ai Pentagonului şi ai serviciilor de informaţii, a adăugat acesta, potrivit Știrile PROTV.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (9)