Tragedia unui recrut rus care s-a sinucis, refuzând să lupte în Ucraina: ”Voi muri în țara mea, fără să am sânge străin pe mâini”

Autor: Alina Toma

Joi, 16 Februarie 2023, ora 16:57

4226 citiri

Tânărul avea doar 20 de ani FOTO Twitter / Nexta

Un tânăr de 20 de ani din republica rusă Komi s-a sinucis la o bază militară din apropiere de Moscova pentru că nu a vrut să meargă pe front în Ucraina, relatează Novaia Gazeta Europa.

Potrivit camarazilor săi, care l-au găsit mort, tânărul s-a spânzurat cu cureaua, pe 10 februarie.

El a lăsat și un bilet de adio, rudele sale confirmând că scrisul este foarte asemănător cu cel al lui Gridin, potrivit Știrile TVR.

În scrisoare, tânărul a explicat că a fost ”inclus pe o listă de rotație a militarilor care merg în războiul din Ucraina”. El a mai scris că le-a cerut ofițerilor săi superiori să îl lase să rămână unde se afla ”deoarece nimeni din compania noastră nu s-a mai întors de acolo”, dar, ca răspuns, comandantul său ”l-a agasat constant” cu abuzuri.

”Nu pot descrie toate umilințele pe care acest gunoi le-a folosit împotriva mea, dar nici nu mai pot trăi cu ele. Am luat o decizie: voi muri în țara mea, fără să am sânge străin pe mâini”, a mai scris Gridin.

În octombrie, Statul Major General al Rusiei a promis că bărbații chemați la recrutare obligatorie în toamnă nu vor fi trimiși pe front.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (8)