Președintele Turciei sugerează că Putin ar fi mai deschis negocierilor pentru pace: ”Este mult mai calm”

Autor: Irina Chirtoc

Vineri, 21 Octombrie 2022, ora 17:47

2304 citiri

Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin FOTO Twitter

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat vineri, 21 octombrie, că va începe în curând noi discuții cu omologii ucrainean și rus, Volodimir Zelenski și Vladimir Putin, în încercarea de a pune capăt războiului, relatează Kommersant.

”Am văzut că domnul Putin este mult mai calm și mai deschis la negocieri decât în ​​trecut. Vom vedea la ce poate duce acest lucru în cursul diplomației telefonice, pe care o vom desfășura în zilele următoare, după ce i-am ascultat pe ambii lideri”, le-a spus Erdogan reporterilor în avionul său care se întorcea dintr-o călătorie în Azerbaidjan

Liderul Turciei a precizat că și președintele Ucrainei s-a pronunțat, de asemenea, ”pentru depășirea acestei probleme”.

Tot vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susținut că Putin a fost deschis discuțiilor ”de la bun început”, precizând că a încercat să inițieze un proces de negocieri cu NATO și Statele Unite înainte de desfășurarea trupelor în Ucraina. Oficialul rus a dat vina pe Kiev pentru întreruperea negocierilor.

După izbucnirea războiului din Ucraina, Erdogan a fost unul dintre cei mai activi mediatori între părțile rusă și ucraineană.

Recent, el s-a întâlnit cu Vladimir Putin, stabilind crearea unui hub al gazelor naturale în Turcia.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (7)