Rapid, retrogradata la tribunal. Adio licenta pentru giulesteni

Vineri, 17 Mai 2013, ora 14:07

3374 citiri

Formatia Rapid Bucuresti va evolua in sezonul urmator in Liga 2. Giulestenii nu mai au nicio sansa de a ramane in prima divizie dupa ce judecatorul sindic a respins planul de reorganizare al clubului si a fixat noul termen pentru luna septembrie.

Ultima sansa de salvare a gruparii de langa podul Grant era aprobarea planului de reorganizare si depunerea unui recurs la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne. Cum planul a ramas suspendat, Rapidul nu mai poate obtine licenta pentru sezonul urmator si va lua drumul diviziei secunde.

Potrivit site-ului gsp.ro, judecatorul i-a anuntat pe avocatii "alb-visiniilor" ca nu le poate aproba planul pana cand nu vor fi solutionate creantele catre jucatorii dati afara in pauza competitionala din iarna. De aceea a acordat un termen atat de mare, patru luni de zile, desi reprezentantii Rapidului au solicitat o noua sedinta cat mai repede.

Noul termen stabilit de instanta este 13 setembrie.

Comitetului de Licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal a decis sa nu acorde Rapidului licenta pentru sezonul 2013/2013 de Liga 1 deoarece gruparea giulesteana nu a prezentat in dosarul de licentiere un plan de reorganizare aprobat de judecator.

Din acelasi motiv, si Comisia de Recurs a Comitetului de Licentiere a respins apelul facut de echipa lui Copos si tot de aceea sansele de a avea castig de cauza la TAS sunt minime.

In aceste conditii, rapidistii nu pot decat sa se impace cu ideea retrogradarii administrative.

Marea problema a clubului este ca planul de reorganizare aprobat de creditori si respins de judecator se baza pe venituri din drepturile TV ale Ligii 1 si din vanzarea de bilete. Cum echipa nu va evolua pe prima scena fotbalistica a tarii nu va primi niciun euro din partea LPF iar administratorul va fi nevoit sa supuna votului un nou plan.

In mod exceptional, Rapidul poate ramane in Liga 1 doar daca FRF, prin Comitetul Executiv, va decide anularea licentierii pentru echipele care nu participa in cupele europene.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)