Fotbalul romanesc, in doliu: O fost glorie rapidista a murit!

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 19:14

4059 citiri

Ion Urechiatu, fost jucator la Rapid in anii '40-'50, a murit la varsta de 90 de ani.

"Giulestiul fotbalistic mai sufera o pierdere importanta si imbraca haine de doliu! Ajuns la noua decenii de viata, Ion Urechiatu, fost mijlocas al Rapidului in anii '40-'50, a plecat din aceasta lume, sporind numarul jucatorilor care au facut istorie in tricoul alb-visiniu si intra acum in legenda.

Sosit in 1943 de la o alta echipa feroviara, CFR Timisoara, Ion Urechiatu a castigat chiar in acel sezon Campionatul de Razboi, o competitie neoficiala organizata de-a lungul celei de a doua conflagratii mondiale.

A imbracat timp de opt ani tricoul Rapidului (66 de meciuri si 3 goluri), cu care a devenit vicecampion national in editiile 1948-1949 si 1950 (titlu pierdut la golaveraj in fata Flamurii Rosii Arad!). I-a avut colegi atunci pe Valentin Stanescu, Michi Mihailescu, Bazil Marian, Andrei Radulescu si Fanica Filote, alti cativa mari jucatori ai "CFR"-ului si "Locomotivei", cum s-a numit echipa in acea vreme. La doar 31 de ani (1953-1954), a devenit antrenor principal al formatiei feroviare, postura in care a mai reaparut la diferite intervale de timp (1962, 1973), contopindu-si existenta cu cea a echipei pe care a iubit-o si slujit-o.

FC Rapid adreseaza sincere condoleante familiei indoliate si spera ca, asa cum, imediat dupa disparitia sa, Sandu Neagu si-a insotit de acolo, de sus, formatia de suflet catre acel istoric 5-1 cu Steaua, tot asa, poate, se va intampla si acum, in cazul regretatei disparitii a fostului nostru mijocas", se arata intr-un comunicat aparut pe site-ul oficial al Rapidului.

Inmormantarea lui Ion Urechiatu va avea loc joi, la Cimitirul Ghencea.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)