PDL cere demisia lui Ponta, dupa plagiatul lui Duminica: Aceeasi comisie a dat acelasi verdict si in cazul lui

Luni, 24 Februarie 2014, ora 21:58

3496 citiri

Foto: Facebook/Raluca Turcan

Vicepresedintele PDL, Raluca Turcan, este de parere ca prim-ministrul Victor Ponta ar trebui sa se suspende singur din functie, dupa concedierea secretarului de stat din Ministerul Educatiei, pentru plagiat.

"Secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Stefania Duminica, a fost concediata dupa ce Comisia de Etica a dat un verdict clar de plagiat pentru lucrarea de disertatie. In consecinta, d-na Duminica a platit cu functia politica.

ACEEASI comisie a dat ACELASI verdict si in cazul titlului de doctor obtinut de premierului Victor PONTA. Prin urmare, dr. Victor Viorel Ponta, ar trebui sa beneficieze de acelasi tratament: sa fie suspendat din functie!", a afirmat deputatul PDL, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Raluca Turcan considera ca, daca nu isi va prezenta demisia, Victor Ponta "va da dovada de lasitate, demagogie si va arunca inca o pata neagra asupra sistemului national de invatamant".

Secretarul de stat la Educatie Stefania Duminica, data afara de Ponta pentru plagiat

Stefania Duminica, secretar de stat in Ministerul Educatiei, a fost eliberata din functie, luni, de premierul Victor Ponta, ca urmare a scandalului de plagiat.

Universitatea Bucuresti a stabilit vineri, la finalul unei analize, ca Stefania Duminica a plagiat lucrarea de disertatie cu care si-a luat masteratul.

La inceputul lunii februarie, postul B1 Tv a dezvaluit ca Stefania Duminica a publicat in 2012 o lucrare de masterat copiata aproape integral dupa o disertatie scrisa in 2008 de altcineva.

Cele doua lucrari au fost puse fata in fata si din comparatie a reiesit ca in afara primelor 8 pagini, restul lucrarii semnate de secretarul de stat este aproape "copy-paste", singurele diferente fiind fonturile si asezarea in pagina. Mai mult, Stefania Duminica a uitat in lucrarea sa chiar si numele masterandului care a scris lucrarea originala.

In aceste conditii, Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti s-a autosesizat, in 7 februarie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (7)