Cazul RAFO

Luni, 06 Martie 2006, ora 11:31

2015 citiri

Alexandru Marian Iancu, cercetat alaturi de Ovidiu Tender, pentru prejudicierea RAFO cu aproximativ 270 de milioane de lei s-a prezentat, luni, la Parchetul instantei supreme.

Alexandru Marian Iancu a intrat in atentia justitiei inca din august 2005. El a fost deja trimis in judecata intr-un alt dosar in care este acuzat de evaziune fiscala. Iancu a fost trimis in judecata, alaturi de alte noua persoane, pentru activitati comerciale ilicite in care ar fi fost implicate grupul de firme VGB - rafinaria Rafo - societatea Tender SA - Carom SA. Prejudiciul a fost estimat la 110 milioane de lei, asupra vinovatiei acuzatilor urmand a se pronunta Tribunalul Bucuresti.

Alexandru Marian Iancu a fost arestat in perioada 14 februarie-24 iunie 2005, in dosarul privind activitatile ilicite de la Rafo Onesti. Acuzatiile care i se aduc sunt spalare de bani, initiere si constituire de grup infractional organizat, complicitate la inselaciune si instigare la abuz in serviciu.

In acest caz, Ovidiu Tender a fost arestat, vinerea trecuta, pentru o perioada de 30 de zile. Omul de afaceri s-a prezentat la sediul directiei de Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului General al Politei la scurt timp dupa ce Tribunalul Bucuresti a anuntat admiterea propunerii procurorilor privind arestarea lui preventiva. Avocatii sai au facut recurs, instanta Curtii de Apel urmand sa stabileasca un termen pentru judecarea acestuia.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu