Stefan Radu, iertat de italieni

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 07:55

2317 citiri

Fundasul Stefan Radu si clubul sau Lazio au fost achitati de Comisia de Disciplina a Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC) in cazul presupusului salut nazist facut de fotbalistul roman la adresa fanilor formatiei romane.

Stefan Radu a fost deferit, la 19 iunie, Comisiei de Disciplina pentru ca a salutat galeria echipei Lazio cu un gest asemanator salutului nazist, la meciul cu formatia SSC Napoli, din 7 aprilie, informeaza La Repubblica.

"Procurorul Federal l-a deferit Comisiei de Disciplina pe fotbalistul echipei Lazio, Stefan Radu, pentru ca si-a salutat fanii cu mana dreapta ridicata si intinsa, la fel ca salutul nazist. De asemenea, si impotriva clubului a fost declansata o procedura disciplinara pentru responsabilitatea avuta in acest caz", se arata in comunicatul de atunci al FIGC.

In 7 aprilie, Stefan Radu a salutat galeria echipei romane cu un gest asemanator salutului nazist, dupa meciul cu Napoli, scor 3-1, din etapa a XXXI-a a campionatului Italiei, conform imaginilor prezentate de presa italiana. "Printre atatea gesturi de bucurie, a fost fotografiat si salutul fundasului Stefan Radu catre Curva Nord. Romanul i-a salutat pe tifosi cu bratul drept ridicat, intr-un fel de salut roman", a scris atunci agentia Ansa.

La 8 aprilie, Lazio Roma a dat publicitatii un comunicat, pe site-ul oficial, in care sustine ca gestul lui Stefan Radu de la finalul meciului cu Napoli nu face apologia fascismului, fundasul doar sarbatorind victoria alaturi de fani. Radu a fost audiat, in 18 aprilie, timp de o ora si jumatate, de procurorul federal Stefano Palazzi in legatura cu acest caz.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: MEDIAFAX

Adauga comentariu