Pretul gazelor pentru companii creste

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 07:58

2844 citiri

Foto: Arhiva

Pretul gazelor naturale livrate companiilor va creste, de la 1 februarie, cu 5 la suta, masura asumata in acordul cu FMI.

Din cauza inlocuirii Guvernului, aceasta masura a fost aplicata cu doua luni intarziere, informeaza B1 TV, care citeaza Mediafax.

"Pretul gazelor pentru consumatorii non-casnici alimentati in regim reglementat trebuia sa creasca la sfarsitul anului trecut cu 5%. Nu s-a facut pentru ca trebuia aprobata prin hotarare de guvern, care insa nu s-a mai dat din cauza schimbarii guvernului, dar va fi introdusa la 1 ianuarie", a declarat presedintele ANRE, Nicolae Havrilet.

"In privinta calendarului de dereglementare a pretului gazelor naturale pentru populatie suntem la zi, iar in privinta electricitatii pentru populatie deregelementarea este prevazuta pentru 1 iulie", a adaugat Havrilet.

Potrivit calendarului de liberalizare a pietei de gaze, stabilit in urma acordului cu FMI, pretul la gaze trebuia sa creasca cu 5% de la 1 decembrie 2012.

Urmatoarele etape de crestere pentru anul in curs sunt 1 aprilie - cu 5%, 1 iulie - 5% si 1 octombrie - 3%.

Pentru consumatorii casnici de gaze, calendarul prevede ca la 1 iulie pretul sa creasca cu 8%, respectiv cu 2% de la 1 octombrie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)