Loviti de criza, tot mai multi romani renunta la masina

Duminica, 19 Aprilie 2009, ora 09:00

2245 citiri

Din cauza crizei, tot mai multi romani au inceput sa renunte la masina si au redescoperit fie mersul pe jos, fie transportul in comun, fie si-au cumparat scutere sau biciclete.

Scuterele par sa fie afacerea momentului. In timp ce dealerii auto se plang ca vanzarile scad de la o luna la alta, pe piata micilor vehicule pe 2 roti se intampla contrariul, informeaza Realitatea Tv.

Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, in 2008 piata moto a crescut de cinci ori fata de 2007, iar baza a fost vanzarea de scutere. Din aproape 16 mii de vehicule pe 2 roti, 9.500 au fost scutere.

Biciclete revin si ele la moda. Sunt economice, mult mai comode in trafic si, mai mult decat motocicletele, sunt bune pentru sanatate.

Pentru bucuresteni s-a deschis si un centru de inchiriere, pe bulevardul Kogalniceanu, langa Opera Nationala. Taxa pentru a folosi bicicleta o zi intreaga taxa este de 20 de lei. Vanzarile de biciclete au crescut si ele.

In ultimul an, numai in Bucuresti s-au vandut aproximativ 20 de mii de unitati. In diverse momente si din diferite motive, politicienii au urcat si ei pe biciclete. Au facut-o chiar si doi fosti sefi ai guvernului, Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu.

Metroul este si el o solutie economica de transport. Este drept ca nu intotdeauna comoda, mai ales la cand sute de mii de oameni intra sau ies de la serviciu.

O garnitura de metrou plina insemna aproximativ 300 de autoturisme care nu circula. Asta in conditiile in care, in Bucuresti se afla in trafic aproape 1 milion si jumatate de masini.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)