Ministrul Justitiei s-a intalnit cu reprezentantii grefierilor, dupa proteste - ce au discutat

Sambata, 21 Decembrie 2019, ora 16:26

3506 citiri

Foto: Facebook/Catalin Predoiu

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si alti reprezentanti ai institutiei s-au intalnit cu cei ai grefierilor, in contextul protestelor acestora, si au discutat despre intentia Guvernului de a modifica OUG 114 si cea de eliminare a pensiilor de serviciu ale grefierilor. O noua intalnire va avea loc la inceputul saptamanii viitoare.

Intr-un comunicat, ministerul transmite ca s-a discutat despre intentia Guvernului de a modifica OUG nr. 114/2018 privind unele masuri fiscale si bugetare, dar si aceea de eliminare a pensiilor de serviciu ale grefierilor.

Totodata, s-a adus in discutie si faptul ca, in cazul acestora, orele suplimentare nu sunt platite, iar activitatea se desfasoara in conditii improprii, ajungandu-se ca, statistic, speranta de viata a unui grefier sa fie de 58 de ani.

"Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, s-a aratat deschis fata de solicitarile grefierilor, dar a precizat ca decizia la problemele ridicate de acestia este partajata intre Guvern, Ministerul Justitiei si Parlament.

Acesta a precizat si faptul ca nu s-a luat inca o decizie definitiva in ceea ce priveste unele dintre aspectele semnalate, urmand sa aiba o discutie atat cu ministrul Finantelor, cat si cu cel al Muncii", scrie in comunicatul ministerului.

Ulterior, s-a convenit ca, la inceputul saptamanii viitoare, sa fie organizata o noua intalnire intre reprezentantii MJ si cei ai grefierilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Adauga comentariu