Videanu: La PSD, din pacate, orgoliul a invins ratiunea

Autor: Alexandra Sandru

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 10:15

2592 citiri

Foto: Gandul

Prim-vicepresedintele PD-L, Adriean Videanu, a declarat miercuri ca PSD va fi responsabil pentru criza politica in care va intra Romania in cazul ruperii Coalitiei, deoarece premierul Emil Boc a avut toata intelegerea, dar social-democratii in frunte cu Mircea Geoana au refuzat orice dialog.

"PD-L a convocat Biroul Coordonator Central ieri (marti, n.red.) la 21:00 si azi (miercuri, n.red.) la 9:00. Din pacate, Mircea Geoana si PSD au refuzat nejustificat sa participe la aceasta sedinta. Regretam faptul ca Mircea Geoana si PSD refuza dialogul", a spus Videanu, intr-o declaratie de presa.

Liderul democrat-liberal a spus ca, desi are dreptul de a revoca orice ministru, Boc a fost foarte binevoitor si le-a dat mai multe variante social-democratilor.

"Nimeni nu poate cenzura dreptul primului ministru de a propune revocarea unui membru al Cabinetului. Totusi, premierul a avut toata bunavointa. Am avut toata disponibilitatea si o avem in vederea discutarii solutiilor presedintelui Traian Basescu.

Mentionam faptul ca decizia lui Mircea Geoana si a PSD de a refuza dialogul este de natura sa genereze o criza politica pe care atat Mircea Geoana cat si PSD vor trebui sa si-l asume. La PSD, din pacate, orgoliul a invins ratiunea", a conchis Videanu, fara a raspunde la alte intrebari.

La scurt timp dupa aceasta declaratie, Videanu s-a intalnit iar cu jurnalistii la iesirea din sediul PD-L.

"Le reamintesc colegilor din PSD ca la incheierea protocolului am discutat o jumatate de zi pe acest lucru: are primul ministru dreptul sa remanieze oricand un ministru? Concluzia a fost ca da", a amintit liderul PD-L.

Intrebat daca mai exista in acest moment Coalitia, Videanu a spus ca da si ca este asteptata in continuare decizia PSD.

"Din punct de vedere al PD-L, Coalitia exista. Asteptam ca PSD-ul sa denunte protocolul si sa-si asume riscul public de a declansa criza politica", a mai spus Videanu.

Presedintele PSD, Mircea Geoana i-a comunicat telefonic premierului Emil Boc ca nu are de gand sa se intalneasca cu reprezentantii PD-L intr-o sedinta a Coalitiei pentru a discuta pe marginea situatiei create de propunerea de revocare a ministrului Dan Nica.

Geoana i-a reprosat pe acesta cale premierului Boc ca ar fi trebuit sa organizeze o sedinta a coalitiei inainte de a trimite propunerea de revocare a ministrului de Interne Dan Nica.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (19)