Senatul a votat de doua ori pana a reusit sa aprobe modificarile la Codul de Procedura Civila, in acord cu decizia CCR

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 18:30

4295 citiri

Foto: Arhiva Ziare.com

Senatul a modificat, in sedinta plenului de luni, Codul de Procedura Civila in acord cu decizia Curtii Constitutionale din 4 iulie, actul normativ fiind adoptat cu doua amendamente care au vizat reformulari ale unor prevederi legislative.

Plenul si-a insusit raportul de admitere dat actului normativ de Comisia speciala parlamentara privind Legile Justitiei cu 77 de voturi "pentru" si 12 - "impotriva", dar legea de modificare a CPC, act normativ cu caracter organic, nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi adoptata (65 de voturi "pentru" si 27 - "impotriva").

La cererea grupului PSD, procedura de vot electronic a fost reluata pe motiv "ca au fost mai multi senatori in sala care, desi au votat, nu au fost inregistrate toate voturile".

A doua oara, actul normativ a intrunit 74 de voturi "pentru" si 30 - "impotriva".

Nu e prima oara cand se intampla asta in Parlament.

Si Legea spalarii banilor a fost votata pana a trecut, dupa ce PSD nu stransese initial voturile. S-a intamplat pe 24 octombrie, in Camera Deputatilor.

Pe 12 iunie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a sesizat CCR cu privire la neconstitutionalitatea unor prevederi din actul normativ. Proiectul de lege a fost sesizat la CCR si de catre 80 deputati din PNL SI PMP, pe 26 iunie.

Pe 4 iulie, Curtea Constitutionala a admis sesizarea de neconstitutionalitate, prin Decizia nr. 454/ 04/07/2018. Astfel ca proiectul legislativ s-a intors in Parlament pentru a se pune in acord cu decizia institutiei.

Senatorul a fost prima Camera sesizata, Camera Deputatilor fiind decizionala.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (3)