Marko Attila, dupa demisie: Cea mai grea decizie sa ma retrag din munca pentru care mi-am dedicat viata

Autor: Diana Toea

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 16:32

2355 citiri

Foto: Ziua de Constanta

Deputatul demisionar UDMR Marko Attila, care a fugit de DNA in Ungaria, si-a dat demisia miercuri din Parlament, spunand ca a fost cea mai grea decizie din viata sa.

Marko Attila a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, dupa ce si-a dat demisia din Camera Deputatilor, mentionand ca i-a fost extrem de greu sa se retraga din functia pentru care si-a dedicat intreaga viata.

"Azi am demisionat din functia de deputat. A fost cea mai grea decizie a vietii mele, sa ma retrag de bunavoie si nevinovat din munca pentru care mi-am dedicat intreaga viata", a scris pe Facebook Marko Attila.

Avocatul deputatului demisionar, Eugen Iordachescu, a precizat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca Marko Attila va trimite si un document original cu demisia sa, dupa ce in Parlament s-a iscat un scandal pentru ca acesta a trimis o fotografie a demisiei prin e-mail.

Scandal pe demisia lui Marko Attila - Deputatul a trimis o poza, Zgonea vrea originalul

"O sa trimita in original demisia. Nu s-a consultat cu mine cand a luat decizia de a-si da demisia", a declarat Iordachescu.

"Nu exista niciun motiv sa nu ii fie acceptata demisia, trebuie doar sa ia act de demisia lui", a continuat avocatul deputatului fugar.

Reprezentantul legal al deputatului demisionar a mai spus ca Marko Attila nu are de gand sa se intoarca in Romania.

"Decizia lui este sa stea in Ungaria, motivele sale sunt consistente pentru a sta pe teritoriul ungar", a mentionat avocatul, dezvaluind ca s-a intalnit cu clientul sau in aceasta tara, dar nu la Budapesta, ci intr-o benzinarie.

"Asa am hotarat eu, sa nu fiu nevoit sa fac o deplasare mai lunga", a declarat el, spunand ca nu cunoaste adresa la care locuieste acum Marko Attila.

Totodata, acesta a precizat ca procurorii l-au contactat de mai multe ori si i-au cerut sa ii transmita lui Marko Attila sa se prezinte la DNA. Iordachescu a mai spus ca in acest moment nu exista demersuri ale DNA de aducere in tara a parlamentarului demisionar.

Deputatul UDMR Marko Attila si-a dat demisia miercuri din Parlament, acesta aflandu-se in Ungaria din luna decembrie a anului trecut.

Deputatul fugar Marko Attila si-a dat demisia din Parlament

Miercuri, Camera Deputatilor ar fi trebuit sa voteze in cazul unei noi cereri a DNA de incuviintare a arestarii parlamentarului maghiar in dosarul fostului sef al ANI George Georgescu, insa sedinta a fost anulata.

Deputatul fugar Marko Attila, aviz pozitiv pentru arestare: Mesajul sau e ca nu se sustrage, dar il transmite din Ungaria (Video)

Comisia juridica din Camera Deputatilor a avizat pozitiv, luni, cererea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive in cazul lui Marko Attila.

Procurorii DNA au cerut din nou saptamana trecuta Camerei sa permita arestarea preventiva a deputatului demisionar care a fugit in Ungaria, fiind a doua solicitare a anchetatorilor in acest sens.

DNA cere din nou aviz pentru retinerea deputatului fugar Marko Attila

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)