Iliescu se teme de ruperea USL: Nu e intelepciunea necesara

Autor: Lucian Lumezeanu

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 12:04

3033 citiri

Presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a comentat tensiunile din USL, spunand ca regret ce se intampla si ca acestea ar putea distruge o alianta de succes.

"E regretabil ce se intampla. A fost o actiune reusita aceasta alianta, care si-a asumat rabdare, care a avut succes in alegeri. E pacat sa se strice ceva construit cu migala din partea tuturor. Eu regret ca nu e intelepciunea necesara pentru a pastra aceasta alianta", a declarat fostul presedinte al Romaniei pentru Ziare.com.

USL e zguduita de certuri intre PSD, UNPR si PC pe de o parte si PNL de cealalta, dupa ce liberalii au decis sa schimbe 4 ministri din Guvern. Premierul Victor Ponta (PSD) nu a inregistrat nici pana acum demisiile celor 4 si a refuzat sa mearga cu Guvernul in Parlament pentru ca propunerea pentru vicepremier si ministru de Interne, Klaus Iohannis, sa poata ocupa aceste doua functii. El a spus doar ca il va numi in postul de la Interne pe Iohannis, care e prim-vicepresedintele liberalilor.

Mai mult, el a plusat si a oferit un post de vicepremier si celor de la Partidul Conservator, prin Daniel Constantin, ceea ce a starnit indignarea liberalilor, mai ales ca acesta l-a atacat pe liderul PNL Crin Antonescu in mai multe randuri, spunand inclusiv ca acesta stia de pactul de coabitare Ponta-Basescu dinainte.

Mai multe runde de negocieri pentru rezolvarea situatiei au esuat, iar atacurile au devenit tot mai numeroase intre parteneri. In plus, PSD, UNPR si PC au creat si o alianta denumita USD, care a fost considerata o copie a USL.

Negocierile PNL-USD legate de blocajul guvernamental scontinua si miercuri, dupa ce, in seara precedenta, conducerea liberalilor s-a reunit de urgenta si a decis ca PNL nu va face un pas inapoi.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut, dupa o sedinta a Biroului Politic National al partidului, sa se renunte la USD si Iohannis sa fie acceptat ca vicepremier si ministru de Interne.

Zi cruciala in USL: Nita si Ponta, interimari la Economie si Finante

Victor Ponta a anuntat la inceputul sedintei de Guvern ca a transmis la Palatul Cotroceni deciziile privind demisiile lui Chitoiu si Gerea si, deoarece nu a existat consens politic, Constantin Nita va prelua interimatul la Ministerul Economiei, iar el insusi va prelua interimatul la Ministerul de Finante.

Aripa non-liberala din USL, reunita sub formula USD, I-a dat replica lui Antonescu, transmitand ca in protocolul Uniunii e permisa participarea sub alte sigle la alegerile europarlamentare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (16)