Guvernul a aprobat forma finala a proiectului privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin

Marti, 28 Ianuarie 2020, ora 21:09

7105 citiri

Foto: Facebook / Guvern (Arhiva)

Guvernul a aprobat forma finala, cu amendamente, a proiectului de lege privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin pe care urmeaza sa-si angajeze raspunderea miercuri in Parlament, a anuntat seful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Danca (foto).

"Principalele amendamente adoptate la proiectul de lege vizeaza perioada pentru care este permis votul celor cu vize de flotant, astfel perioada a fost instituita la 60 de zile, un amendament al PNL.

De asemenea, numarul de semnaturi, iarasi, o cerinta a mai multor organizatii civice care au solicitat inlesnirea si facilitarea modului de inscriere in cursa electorala a candidatilor independenti a fost respectata, agreata si adoptata, respectiv numarul de semnaturi a fost redus de la 1% la 0,5% din lista electorala din localitatea respectiva pentru depunerea candidaturilor, amendament depus de colegii de la USR", a declarat Ionel Danca, marti, la finalul sedintei de Guvern.

El a precizat ca un alt amendament adoptat este cel privind reprezentarea minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei si a formatiunilor politice din Parlament in structurile Birourilor Electorale, astfel incat "sa fie permisa aceasta reprezentare pentru minoritatile nationale si pentru formatiunile politice care au numar 7 senatori sau 10 deputati".

"Un alt amendament adoptat vizeaza modul de acreditare a observatorilor la sectiile de votare, astfel incat aceasta activitate sa fie facilitata fata de normele aflate in vigoare care ingreuneaza, pe de-o parte, acreditarea observatorilor independenti si, in acelasi timp, permite prezenta in proximitatea Sectiilor de votare a unor reprezentanti politici si care nu au ce cauta in zona respectiva.

Acestea au fost principalele amendamente adoptate astazi si procedura de angajare a raspunderii Guvernului pentru acest proiect de lege este in desfasurare, maine Guvernul se va prezenta in fata Parlamentului", a mai declarat Danca.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (3)