Deputatii decid daca permit DNA urmarirea penala a lui Bejinariu, intr-un dosar cu prejudiciu de 67 milioane de dolari

Marti, 04 Aprilie 2017, ora 07:40

5394 citiri

Foto: Facebook / Eugen Bejinariu

Cererea DNA privind urmarirea penala a deputatului Eugen Bejinariu, fostul sef al Secretariatului General al Guvernului, va fi dezbatuta si votata, in sedinta de marti a plenului Camerei Deputatilor, a declarat, luni, deputatul PSD Ioana Bran.

"Acest punct este pe ordinea de zi si va intra maine (marti-n.red.) la dezbatere si la vot", a declarat secretarul PSD al Camerei Deputatilor, Ioana Bran, intrebata cand va ajunge in plen cererea DNA privind urmarirea penala a deputatului Eugen Bejinariu.

DNA a cerut in noiembrie 2016 urmarirea penala a fostului sef al Secretariatului General al Guvernului, Eugen Bejinariu, in prezent deputat, pentru abuz in serviciu in dosarul "Microsoft".

Acuzatia pe care procurorii anticoruptie i-o aduc lui Eugen Bejinariu este de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, in perioada in care a detinut functia ministeriala.

Conform referatului Directiei Nationale Anticoruptie, Eugen Bejinariu este acuzat ca:

Procurorii acuza ca, in acest fel, s-a creat un prejudiciu total de aproape 67 de milioane de dolari.

Cererii transmise i-au fost atasate referatul intocmit de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, precum si volumele (28) cuprinzand copii ale dosarului de urmarire penala.

Citeste mai multe despre:

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: MEDIAFAX

Vezi comentariile (7)