Atenție la furturile de pe plajă! Cum au intrat hoții în camera unor turiști, cu cheile furate de pe șezlong

Autor: Alina Toma

Duminica, 17 Iulie 2022, ora 21:50

4273 citiri

Doi hoți specializați în furturi de pe plajă au fost condamnați în primă instanță FOTO Facebook/Forum Thassos

Doi hoți din Constanța, un bărbat și o tânără (minoră), au fost condamnați în primă instanță pentru mai multe furturi comise pe litoral. Într-unul din cazuri, cu cheile furate de pe plajă, hoții au intrat într-o pensiune de unde au furat peste 7.000 de lei.

Doi ani de închisoare cu executare și doi ani internare într-un centru educativ. Aceasta este pedeapsa pe care au primit-o cei doi hoți acuzat de patru furturi comise pe litoral.

Într-unul din cazuri, hoții au furat dintr-un magazin Profi 1.100 de lei. Hoțul, care a lucrat în trecut la Profi, a deschis casa de marcat cunoscând codul cu care se deschide casa de marcat. Într-un alt caz, în timp ce bărbatul stătea „de șase”, minora a furat: o geantă care conţinea un set de chei al unui imobil apartament, produse cosmetice, o pereche de pantaloni tip blue-jeans scurţi marca Bershka, acte de identitate, suma de aproximativ 300 de lei şi un telefon mobil marca Samsung A40.

În luna august 2021, de pe plaja Modern, hoții au furat o geantă care conţinea două telefoane mobile, o cheie de autoturism şi mai multe haine. În aceeași perioadă, hoții au furat de pe un șezlong din dreptul Hotelului Blue Marine, Eforie Nord, o geantă în care se aflau două telefoane mărcile Samsung S10 şi Samsung S8, o cheie a camerei închiriate de turiști la o pensiune şi o cheie de mașină Opel Insignia. Cu cheile furate de pe plajă, hoții au deschis mașina și camera de la pensiune furând mai multe bunuri.

Nepăsarea celor din jur

În cazul furtului cu ocazia căruia au fost furate cheile, partea vătămată a povestit că ea și soțul său au lăsat geanta de plajă la șezlong, iar „când a ieşit din apă, a observat că de pe şezlong lipseşte geanta de plajă, motiv pentru care atât ea, cât şi soţul său au întrebat persoanele din jur dacă au văzut cine a luat-o, una dintre acestea comunicându-le că a observat o femeie şi doi bărbaţi care au luat geanta”. Văzând că îi lipsesc și cheile de la pensiune, turiștii s-au dus la camera de cazare, unde „bunurile erau răvășite”.

La proces, hoții au recunoscut faptele și au fost condamnați la doi ani de închisoare cu executare (el) și la doi ani internare într-un centru educativ (ea). Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu