Pensiile militare: Boc discuta cu Botis, Igas si Ialomitianu despre noua metologie

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 18:06

2017 citiri

Premierul Emil Boc i-a chemat la discutii luni pe ministrul Muncii, Ioan Botis, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu si ministrul Internelor, Traian Igas, pentru a pune la punct o noua metodologie privind recalcularea pensiilor militare.

Este o prima intalnire de lucru pentru pregatirea unei noi metodologii de recalculare a pensiilor militarilor, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca vechea metodologie se suspenda, informeaza Mediafax.

Coalitia a decis, luni, ca termenul de recalculare a pensiilor militarilor sa fie prelungit pana pe 31 decembrie 2011, pentru emiterea unui nou act privind aplicarea acestui proces.

Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta prin care se va prelungi termenul de recalculare a pensiile militarilor pana la 31 decembrie 2011, urmand ca ministrul Muncii, Nelu Ioan Botis, sa vina cu o propunere cu privire la metodologie.

Recalcularea pensiilor militare, prelungita pana la sfarsitul anului

Miza recalcularii pensiilor militare - 1.2 miliarde de euro

Decizia definitiva a ICCJ de pe 7 ianuarie arata ca aplicarea HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor militare de stat se suspenda, confirmand o sentinta a Curtii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Presedintele Traian Basescu a anuntat duminica suspendarea operatiunii de recalculare a pensiilor, care a lasat militarii pensionari si fara 50% din pensie, insa a mentionat insa ca Legea 119, pe baza careia se recalculeaza pensiile, ramane in vigoare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)