92% dintre români nu cred că parlamentarii ar trebui să primească pensii speciale. Cu ce categorie sunt de acord SONDAJ

Autor: Iulian Birzoi

Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 14:41

6752 citiri

Românii nu doresc ca parlamentarii să beneficieze de pensii speciale FOTO Ziare.com

Conform unui sondaj realizat de CURS, 92% dintre români nu sunt de acord ca parlamentarii să primească pensii speciale, iar peste 80% le-ar dori eliminate de tot.

Potrivit sondajului realizat pentru intervalul 8-22 noiembrie, cea mai mare parte a românilor nu sunt de acord ca parlamentarii să primească pensii speciale. 75% sunt însă de acord ca piloții și personalul aeronautic să beneficieze de aceste beneficii în timp ce doar 44% cred că militarii și pensionarii din MaPN ar trebui să primească pensii speciale.

Totodată, 81% dintre români sunt de părere că pensiile speciale ar trebui eliminate de tot, în timp ce 64% cred că țara noastră ar trebui să sprijine Republica Moldova cu energie electrică. În ce privește lumea politică, doar 17% dintre români și-ar dori ca opoziția să se unească împotriva PSD-PNL.

În ce privesc intențiile de vot, 34% dintre românii întrebați cu cine ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare ar pune ștampila pe PSD, în timp ce 24% ar vota cu PNL. În ce privește opoziția, AUR se află la 12%, în timp ce USR ar obține 9% din voturi. UDMR rămâne la pragul de 5%, în timp ce PMP și PP-USL, partidul lui Dan Voiculescu, sunt cotate cu 4%.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (12)