Boc: Guvernul nu poate intra cu bocancii sa ia bani de la primarii

Autor: Madalina Mitan

Luni, 14 Mai 2012, ora 13:31

2741 citiri

Foto: B1 TV

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, luni, ca primariile PDL vor da in judecata Guvernul si vor avea castig de cauza, in privinta retragerii banilor necheltuiti.

"Din moment ce s-a facut rectificare de buget la consiliile locale, primarii vor avea castig de cauza in instanta pentru ca o autoritate locala nu poate lua bani din bugetul local. Dupa ce primaria si-a adoptat bugetul, Guvernul nu poate interveni cu bocancii sa ia bani", spus Emil Boc.

Intrebat care ar fi baza juridica a lui Victor Ponta, care a retras banii necheltuiti de primarii PDL din alocarea bugetara pe care o facuse Cabinetul Mihai Razvan Ungureanu in aprilie, considerand ca alocarea s-a facut pe criterii politice, Boc a raspuns ca premierul se "bazeaza numai pe intimidare".

"Primariile si-au facut rectificari de buget, prin hotarari ale consiliilor locale, si dupa adoptarea acestora, banii nu mai pot fi scosi", a adaugat Boc.

Presedintele PDL nu a stiut sa spuna insa care este suma care urmeaza sa fie blocata in Trezorerii, afirmand ca "Guvernul va poate spune asta".

Ponta ameninta primarii PDL: Daca deschid procese, le retine banii

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca in cazul in care primarii PDL carora le-a retinut banii alocati de Guvernul Ungureanu de la Fondul de Rezerva al Guvernului dau in judecata cabientul sau pentru asta, le va retine banii de proces din bugete.

PDL a anuntat ca-i va sprijini pe primarii sai daca acestia vor da in judecata Guvernul pentru retragerea acestor sume. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a spus chiar ca "i-a certat" pe acei edili care nu au reusit sa cheltuiasca toti banii inainte ca Ponta sa-i ia inapoi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (23)