Daniel Chitoiu: In prezent functioneaza 25-30 la suta din combinatul Oltchim

Vineri, 02 Noiembrie 2012, ora 22:49

1757 citiri

Foto: Romania Actualitati

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, afirma ca in prezent functioneaza 25-30 la suta din combinatul Oltchim, adica lucreaza aproximativ 800 de muncitori dintr-un total de circa 2.600, urmand ca in saptamanile viitoare sa se ajunga la o capacitate de 60 la suta.

Daniel Chitoiu a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL Timis, ca, dintr-un total de circa 2.600 de muncitori, aproximativ 800 lucreaza in prezent la Oltchim.

"In prezent functioneaza o singura electroliza, adica 25-30 la suta din combinat, urmand ca in urmatoarea saptamana, treptat, sa se ajunga la o capacitate de 60 la suta. In prezent sunt discutii cu bancile creditoare astfel incat sa putem asigura finantarea. Din 2.600 de muncitori, in prezent lucreaza circa 800 de oameni", a explicat Chitoiu.

Chitoiu a adaugat ca privatizarea Oltchim a fost preluata "din mers" si ca nu a fost abandonata, urmand sa fie reluata anul viitor.

"Metoda de privatizare a fost stabilita in anul 2011, combinatul ar fi trebuit sa fie privatizat inca din luna aprilie, dar pana la urma a trebuit sa preluam din mers aceasta privatizare. Daca venea un investitor serios, putea achita datoriile. Privatizarea nu a fost abandonata, se va relua anul viitor. Acum ne straduim sa gasim sursele financiare pentru a asigura capitalul de lucru. Noi, ca Guvern, avem ca obiectiv prioritar introducerea managementului profesionist la companiile de acest gen", a declarat el.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: MEDIAFAX

Vezi comentariile (1)