Dan Diaconescu contesta in instanta pierderea licitiatiei la Oltchim

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 20:28

4383 citiri

Foto: Arhiva

Dan Diaconescu a anuntat ca va depune, marti, o contestatie impotriva scoaterii din calitatea sa de adjudecatar al Oltchim. In plus, el a sustinut ca va folosi banii pusi la dispozitie Oltchim pentru privatizarea Tarom.

"Marti dimineata, o sa depunem la instanta in cauza acea contestatie impotriva scoaterii din calitatea mea de adjudecatar de catre statul roman, de catre Guvern, de catre Ministerul Economiei. Nu avem cum sa pierdem. O facem in litera legii. Lucrurile sunt clare. Chiar si Guvernul in ultimatumul sau privind semnarea de catre noi a contractului vorbea de luni seara, la ora 23.59. Legea ne dadea dreptul sa semnam contractul in februarie 2013.", a declarat Dan Diaconescu luni, la Romania TV.

Patronul OTV s-a aratat "infricosat" de situatia Tarom si gata sa puna banii la bataie.

"Imi rezerv dreptul de a-i folosi in privatizarea Tarom. La Tarom lucrurile sunt infricosatoare. Vor sa vanda Taromul pe pretul unei roti de avion", a sustinut Diaconescu.

Atat Dan Diaconescu, cat si Guvernul, prin intermediul OPSPI, s-au reclamat reciproc pentru nereguli comise in cazul privatizarii Oltchim. Plangerea statului a ajuns pe masa DNA, prejudiciul reclamat fiind de un milion de euro. In replica, Dan Diaconescu cere de la Guvern 2 miliarde de euro despagubiri pentru ca i-a fost refuzata cumpararea pachetului majoritar de actiuni de la Oltchim.

Dan Diaconescu a fost declarat castigator, in urma cu aproape doua saptamani, al licitatiei pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat. Contractul de preluare a actiunilor nu a fost semnat, dupa ce negocierile intre parti au esuat.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (3)